Cukrář.cz

Reklama



Téma "medovník"


medovník
Od: Maruška

06.03.2009 13:29:06.
id: 5975.


potřebovala bych recept na medovník , ale bez krému ze salka , takový ten jak je ze skaramelizovaného cukru a šlehačky , jo a slyšela sem , že se prý jednotlivé části medovníku protírají , jednou karamelový krém potom smetana a tak se to opakuje až nahoru , je to pravda ? a jaká je ta smetana ? zakysaná a nebo ušlehaná šlehačka ? poradte prosím díky moc .

odpovědět

Nadpis: Re: medovník
Od: Jana

Vloženo: 06.03.2009 18:19:21.
ID: 5980.


Už jsem to tady někde psala. Nasypete asi hrnek krystal. cukru do suchého hrnce a rozpustíte na karamel. Když je hladký, tmavý a bez hrudek, opatrně a po trochách do něj vlijete vařící nebo aspoň horkou šlehačku (mně se osvědčilo i mléko v nouzi nejvyšší) a chvilku mícháte. Pozor, hodně to začne pěnit, nelijte všechno najednou a použijte delší vařečku. Té smetany stačí čtvrtlitrový hrnek. Necháte vychladnout asi půl hodiny, do teplého dáte 2 nebo 3 másla a vyšleháte krásný krém. Díly medovníku se potírají jenom tímto krémem, je dobré je ještě před potíráním provlhčit slazenou kávou.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: medovník
Od: radka

Vloženo: 07.03.2009 21:34:06.
ID: 5996.


Nevím jestli může být tenhle.Doporučuje naše rodina.Dělám dvojnásobnou dávku,aby zbyl ke kafíčku i na další dny.Radka
Medovník
Těsto
500 g hladké mouky
2 vejce
3 lžíce medu
10 lžic mléka nebo sladké smetany
70 g sádla nebo tuku na pečení
160 g krystalu cukru
2 lžičky jedlé sody
Tuk na plech

Krém
250 g másla
5 dl mléka
150 g moučkového cukru
2 čerstvé žloutky
1,5 sáčku vanilkového cukru
2 lžíce silné černé kávy

Pudinkový prášek rozmícháme ve třetině mléka a za stálého míchání ho vlijeme do vařícího mléka. Jakmile pudink zhoustne, přikryjeme ho pokličkou a necháme vychladnout. Uvaříme si a vychladíme kávu.

Za stálého míchání svaříme v páře mléko nebo smetanu s :medem, vejci, cukrem a tukem. Když směs začne houstnout, odstavíme z ohně, vmícháme jedlou sodu. Pozor směs trochu napění. Do lehce prochladlé směsi vmícháme polovinu mouky, pak celé vyklopíme na vál s druhou polovinou mouky a rychle vypracujeme hladké těsto. Ještě teplé rozdělíme na 4 díly, rozválíme kulatou nebo obdélníkovou placku na papír na pečení asi na půl plechu. Podsypeme moukou. Pečeme ve vyhřáté troubě 170°C asi 6 – 7 minut.

Máslo utřeme s cukrem a žloutky do pěny, po troškách přidáváme vychladlý pudink, po kapkách 2-3-lžíce černé kávy a trošku RUMU, umícháme hladký krém. Potřeme vychladlé placky, položíme na sebe, zatížíme a necháme proležet 1 – 2 dny.
Pěkně zaležený nakrájíme a posypeme moučkovým cukrem. Nebo ještě lepší: obalíme překrojené pásy ve strouhaném perníku a nakrájíme na trojúhelníky. Nejchutnější jsou fakt až tak 5.den.


odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.