Cukrář.cz

Reklama



Téma "Krém brilé"


Krém brilé
Od: Karla

04.01.2009 11:22:47.
id: 5620.


dobrý den mám prosbu , chtěla bych udělat takový dezert nevím jak se to píše , čte se to krém brilé . nemáte prosím někdo recept díky moc .

odpovědět

Nadpis: Re: Krém brilé
Od: Johny

Vloženo: 05.01.2009 11:17:16.
ID: 5626.


Créme Brûlée –

suroviny –

4 ks žloutky, 60 g cukr krupice, 0,5 l smetany (33% tuku), 2,5 ml vanilkového extraktu (vyškrabaná zrníčka z 1/2 vanilkového lusku), 1 g sůl
------------------------------------------------------------------
třtinový cukr na opálení (karamelová vrstva na povrchu hotového krému)

1. Smísíme žloutky a cukr krupici, až se dobře spojí.

2. V hrnci se silným dnem zahříváme smetanu a vanilkový lusk téměř k varu, odstavíme a necháme 30 minut stát. Odstraníme vanilkový lusk a zamícháme žloutkovou směs a sůl. Směs procedíme.

3. Dáme do mělkých mističek nebo gratinovacích misek, 2,5 cm hlubokých, na ručník v pekařském plechu (účel - ručník nám oddělí dna mističek od silného tepla.) Do plechu nalijeme dostatečné množství horké vody, měla by sahat do poloviny boku mističek.

4. Pečeme (vaříme) při 175 ° C (350 ° F) dokud není pudink ztuhlý, asi 25 minut.

5. Necháme zchladnout a řádně vychladíme v lednici.

6. Dohotovení - nejprve odstraníme zbylou vlhkost z povrchu "crému". Posypeme rovnoměrnou vrstvou hnědého cukru (třtinového). Zkaramelizujeme cukr pod grilem, umístíme misky s pudinky velmi blízko teplu, tak cukr zkaramelizuje dříve, než se ohřeje celý pudink (misky s crémem můžeme umístit do pekáčku s ledem, aby se nám crém pod grilem nezahřál nebo jinak můžeme použít na karamelizaci cukru i opalovací pistoli.) Jakmile se roztavený cukr ochladí, vytvoří tenkou, tvrdou kůrku (krustičku). Podáváme co nejdříve, jestliže pudink stojí delší dobu, krustička zvlhne a změkne.


Místo hnědého cukru na posypání můžeme použít cukr krupici, ale je mírně těžší dosáhnout karamelizace.


odpovědět

Nadpis: Poraďte
Od: Dajsy

Vloženo: 05.06.2009 12:25:25.
ID: 6499.


Všechny zdravím - mám prosbu:
Jak se jmenuje cukr na posypání, kterým cukráři a pekaři posypávají koblihy, trubičky atd.? Tento nevlhne a pečivo, byť pocukrované, zůstává stále vzhledné. Dá se tento přípravek někde koupit v "malém" - pro potřeby v domácnosti? Děkuji

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: Poraďte
Od: Johny

Vloženo: 06.06.2009 6:22:56.
ID: 6502.


Zdravím,

my cukráři sypeme koblihy a trubičky klasickým moučkovým cukrem, popř. používáme tzv. nevlhnoucí moučkový cukr - Bianca Neve, cukr nevlhnoucí moučka, nevlhnoucí cukry, Dekopudr, Suesser Schnee .... to jsou názvy tohoto cukru na trhu.
Bohužel se mi nikde nepodařilo objevit balení menší než 10 kg, ikdyž jedna firma nám dodávala 1 kg balení, ale v maloobodní síti bude možná těžší jej sehnat.

Johny

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.