Cukrář.cz

Reklama



Téma "benéše"


benéše
Od: anna

13.9.2008 8:10:03.
id: 5270.


neznáte někdo prosím recept na benéše které se pekly na hané v dřívějších dobách moc díky za radu .

odpovědět

Nadpis: Re: benéše
Od: Helena

Vloženo: 16.9.2008 8:55:53.
ID: 5281.


Nejedná se náhodou o beléše?

odpovědět

Nadpis: Re: benéše
Od: lubin

Vloženo: 16.9.2008 12:45:11.
ID: 5283.


Naše babička je dělala z kynutého těsta-jako na vdolky.

odpovědět

Nadpis: Re: benéše
Od:

Vloženo: 16.9.2008 15:37:17.
ID: 5285.


já znám akorát báleše.

odpovědět

Nadpis: Re: benéše
Od:

Vloženo: 21.9.2008 10:14:27.
ID: 5302.


Beleše:
3vejce,1/4sladké smetany(nebo tčnějšího mléka),
3 lžíce rozpuštěného másla, trocha soli, a tolik mouky, aby vzniklo řídké těsto.
Vypracujeme těsto, které nemícháme dlouho - jen co se spojí mouka s ostatním.Lívanečník zahřejame, vymažeme máslem, a naplníme těstem do poloviny. Pečeme ve vyhřáté troubě. Dříve se peklo v kameninových formách (belešnicích) s různými drobnými tvary.


odpovědět

Nadpis: Re: benéše
Od: Xmax88

Vloženo: 28.2.2014 21:04:35.
ID: 10457.


Jsou to skutečně BENEŠE!

Základem je keramická forma/pekáč (Benešník) v plechu to udělat nejde!!
Teď používáme i malé keramické formičky, také to jde.

Těsto je jako na palačinky, tedy to základní. Je více druhů, musel bych pohledat v domácích receptech.
Těsto se nalévá do rozpálených forem.


Včera jsem je měl :)

odpovědět

Nadpis: Re: benéše
Od: jana

Vloženo: 8.2.2015 11:58:17.
ID: 12876.


Dobry den - 1 litr mleka,1 litrhladke mouky,1 lzicka cukru,trosku soli. 6 - 8 vajec,vse smichame a nalevame do hlinene ,vymastene formy - jsou to ruzne druhy .Trouba musi byt rozehrata tak 180 - 200´C .Pak pocukrujeme ,dobrou chut!

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
Nadpis: Re: benéše
Od: pekař

Vloženo: 17.2.2015 17:49:51.
ID: 12878.


Kynuté těsto
skvělý recept na kynuté těsto na buchty a koláče.
Potřebujeme:
1 kg polohrubé mouky,
1 vejce
2 – 2,5 dcl oleje
5 dcl teplého mléka
1 kostka (42 g) droždí
1 PDP špetka soli
trochu cukru na kvásek
V misce si uděláme kvásek a zaděláme těsto, které necháme vykynout. Já nedávám skoro žádný cukr, ale kdo má rád sladší těsto, může si cukr přidat.
Z tohoto těsta se dají dělat i ovocné kynuté knedlíky, pokud dáme jen nepatrně oleje. Ale jdou i tradiční houskové knedlíky.


odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa 16. října 2019
svátek slaví Havel, zítra Hedvika

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.