Cukrář.cz

Reklama



Téma "co to je ?"


co to je ?
Od: jana

1.4.2008 11:02:21.
id: 4442.


Chtěla bych vědět, co to je?
mandlové makronky (amarettini) - nevím ani co to je,

vanilkový dezertní krém v plechovce (custard) - v životě jsem v obchodě nic takového neviděla

plnotučný krémový sýr - má tím snad na mysli žervé ? nebo mascarpone ?

krokant - ???

tabulková čokoládová poleva - znám jen tu se skřítkem na obale a s tou mám špatné zkušenosti

Předem velmi děkuji

odpovědět

Nadpis: Re: co to je ?
Od: Lilina

Vloženo: 3.4.2008 19:28:25.
ID: 4462.


Plnotučný krémový sýr je opravdu mascarpone.

odpovědět

Nadpis: Re: co to je ?
Od: Lilina

Vloženo: 3.4.2008 19:31:19.
ID: 4463.


a tabulková čokoládová poleva je čokoláda na vaření

odpovědět

Nadpis: Re: co to je ?
Od: Johny

Vloženo: 3.4.2008 20:40:43.
ID: 4464.


Krokant - je v podstatě karamel s oříšky či mandlemi, který se rozláme nebo rozdrtí - používá se buď jako náplň do čokoládových bonbónů nebo na sypání dortů nebo dezertů.
Mandlové makronky - je to druh čajového pečiva, pokud budete mít zájem, mám tu recepturu na čokoládové makronky s mandlemi. recept je to celkem jednoduchý, ale před pečením se nechávají oschnout přes noc.

odpovědět

    Nadpis: Re: co to je ?
Od: Gábina

Vloženo: 4.4.2008 9:02:54.
ID: 4467.


Milý Johny, můžeš, prosím, ten recept na čokoládové makronky s mandlemi uveřejnit??? Díky :-)

odpovědět

       Nadpis: Re: co to je ?
Od: Johny

Vloženo: 4.4.2008 22:34:10.
ID: 4479.


Předem upozorňuji, že tento recept nemám osobně odzkoušený.

Čokoládové makrónky - asi 60 kousků

450 g marcipánové hmoty, 400 g cukru, 90 g jemně nastrouhaných neloupaných mandlí, 1/4 čajové lžičky skořice, 5 bílků, 50 g nasekané čokolády na vaření, cukr na posypání

Do mísy dáme marcipánovou hmotu s cukrem, mandlemi, skořicí a jedním bílkem a vše zpracujeme. Postupně přidáváme další bílky, až vznikne hladká hmota, kterou lze stříkat. Teprve nyní vmícháme nasekanou čokoládu na vaření. Sáčkem s širší hladkou trubičkou stříkáme na pečící papíry bochánky o průměru cca 2,5 cm - necháváme mezi nimi dost místa. Bochánky posypeme troškou cukru (jemný krupicový cukr) a necháme schnout (nejlépe přes noc). Poté je pečeme při 160°C. Dvířka trouby necháme malinko pootevřená, aby nám mohla unikat pára, která se bude tvrořit. Makrónky necháme mírně vychladnout, stáhneme je i s papírem z plechu, otočíme a spodní stranu papíru vlhkým hadříkem mírně navlhčíme. Tak se uvolní z papíru. Makrńky můžeme používat buď jako neplněné, nebo k plnění použijeme např. rybízovou zavařeninu a můžeme je i libovolně máčet v čokoládové polevě, to už záleží na vašich chutích a fantazii!
Doufám, že se recept povede a bude chutnat.

S pozdravem Johny.

odpovědět

          Nadpis: Re: co to je ?
Od:

Vloženo: 18.3.2010 9:22:16.
ID: 7376.


Johny, jde pouzit neco jineho nez marcipanovou hmotu?

odpovědět

             Nadpis: Re: co to je ?
Od:

Vloženo: 22.3.2010 19:01:54.
ID: 7387.


Jelikož recepturu nemám vyzkoušenou, obávám se, že vám adekvátní náhradu nedokáži doporučit. Ale marcipán je k dostání i např. 200 g balení v marketech ...

Johny

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
Nadpis: Amarettini
Od: Tropsy

Vloženo: 3.10.2009 15:32:40.
ID: 6932.


Také jsem je neznala. Jde o italské mandlové pečivo, vypadá jako malinkaté kokosky nebo piškoty (veliké asi jako dvou - pětikoruna), uvnitř je skoro duté. Chtěla bych je na Vánoce použít místo kokosek na cukroví - malinké linecké kolečko a 1 amarettini slepit kakaovým krémem a namočit do čokolády. Uvidím, co to udělá ;-)

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý 22. ledna 2019
svátek slaví Slavomír, zítra Zdeněk

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.