Cukrář.cz

Reklama



Téma "Krówki, měkké karamely z Polska"


Krówki, měkké karamely z Polska
Od: Karlos

28.02.2008 15:45:43.
id: 4172.


Ahoj lidi.
Mám dotaz na výrobu krovek. Člověk by si mohl říct, že jde jen o karamelové bombony, ale ona v tom bude docela věda. Pokud jde o uváděná složení na obalu, obvykle vypadá takto: karamel, cukr, smetana, sušené mléko, škrobový sirup, máslo(jiný tuk), vanilín.
Otázka je jak na to, a kde sehnat správný recept!
Vychytat ten správný postup asi nebude jednoduché, lepší by bylo jej zjistit, pokud není tajný:-)
Jednou z možnosatí je že se udělá z části cukru karamel, ten se pak s ostatním cukrem,vodou, mlékem, vanilínem, tukem a smetanou(pokud tam je) vaří na určitou hustotu. Jak jsem se dočetl na jednom webu, přidává se do krovek fondán pro řízení krystalizace, což jsem předpokládal a jsem rád že se mi tento předpoklad vyplnil. Údajně se ho přidává asi 20% ke karamelové mase. Ta se nechává vyzrávat snad i několik dní, a leje se do forem....(v tom vidím problém, v optimální konzistenc a krystalizaci, neboť jak konzumenti krovek vědí, dobrá krovka je uvnitř polotekutá, na povrchu pevná), pak krájí na kousky...všechno teorie, co si o tom myslíte, vy zkušení cukráři a odborníci????
prosím o radu a pomoc. Karel.

odpovědět

Nadpis: Re: Krówki, měkké karamely z Polska
Od:

Vloženo: 28.02.2008 17:50:26.
ID: 4174.




odpovědět

Nadpis: Re: Krówki, měkké karamely z Polska
Od: AdriM

Vloženo: 14.03.2008 18:25:56.
ID: 4308.


Nejsem sice zkušený cukrář, ale domácí krowky jsou už má vzpomínka na dětství:-) Zde je recept:POTŘEBNÉ PŘÍSADY

1 kg cukru krystal, 1 salko, 1 vanilkový cukr, 5 dcl mléka, 1/2 ztuženého tuku (např. Omega)

POSTUP PŘÍPRAVY

Vše ale bez tuku vaříme v hrnci 1 a 1/2 hodiny. Potom přidáme 1/2 ztuženého tuku a vaříme za stálého míchání 15 minut - chvíli trvá než se tuk vpije,tak se nelekněte:-). Plech vylejeme studenou vodou a hned nalejeme hustou hmotu. (Jak jsem dělala naposled při focení, zkusila jsem na půl plechu dát potravinovou folii tu smršťovací a je to lepší, jde to lépe od plechu ukrojit,tak doporučuji). Dáme do ledničky vychladnout přes noc a krájíme na kostky.



odpovědět

    Nadpis: Re: Krówki, měkké karamely z Polska
Od: Karlos

Vloženo: 15.03.2008 11:10:57.
ID: 4318.


To se nedělá karamel? Zkaramelizuje to s mlékem? Mno možná zkusim, i když profi recept se asi od poláků nedozvím. Ale každopádně díky za reakci, tak vidim že to někdo čte:-) Díky , díky.

odpovědět

       Nadpis: Re: Krówki, měkké karamely z Polska
Od: Monik

Vloženo: 16.03.2008 21:31:06.
ID: 4332.


Dobrý den, nedělá svaří se na cca 115st.C (nevím jak dlouho to trvá, ale myslím, že 1,5hod. ne) M.

odpovědět

       Nadpis: Re: Krówki, měkké karamely z Polska
Od: AdriM

Vloženo: 17.03.2008 18:50:17.
ID: 4339.


Ne, to krásně ztmavne a zhoustne tím varem a má to chuť karamelu. Já to dělám opravdu 1,5 hod. to poznáte, jakmile ztmavne a hlavně zhoustne (nemusí zhoustnout příliš), tak je to hotovo.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Krówki, měkké karamely z Polska
Od: Mniamka

Vloženo: 22.05.2012 17:03:00.
ID: 8651.


jsou ty krowky tvrde?

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý úterý 23. dubna 2024
svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.