Cukrář.cz

Reklama



Téma "formy"


formy
Od: Lucie

17.08.2004 11:22:35.
id: 41.


dobry den, potrebovala bych opradit,asi posledni 4 mesice cokoliv co pecu, at je to na plechu, v dortove forme nebo v babovkove ci jine, nejde vyklopit bez problemu. Vse delam porad stejne, vymazavam plechy a vysypavam uz jsem zkousela strouhanku, kokos, mouku a porad je to stejne, rok a pul predtim jsem nemela zadne problemy. Pecu v horkovzdusne troube, pujcila jsem si formu od zname a udelalo mi to to same a ji ne. Nevim, kde je zakopany pes:o) po vyklopeni jsem si prohlizela formu a je takova lepkava. Jestli muzete,poradte mi prosim.Pekny den

odpovědět

Nadpis: Re: formy
Od: Dragona

Vloženo: 20.08.2004 13:44:18.
ID: 47.


Kup si novou a nebo používej silikonové formy dnes již velmi cenově dostupné.
A nebo ráfky dortové nebo kapslové bal jak to balí cukráři a to že na dno dáš papír a zabalíš nebo pro ty co něvědí jak se to balí stačí smíchat mouka s vodou a přilepíš ten papír na ráfek. Po upečení jen vyřízneš z formy. :o)

odpovědět

Nadpis: Re: formy
Od: Lucie

Vloženo: 27.08.2004 21:59:03.
ID: 53.


dekuji za radu :o)
formy, u kterych to jde vykladam papirem na peceni, ale bohuzel u babovkove nebo kolackove to nejde, a novou si kupovat ted nemuzu. Nemate jeste najeky tip, cim to muze byt? Nemuze to byt troubou? Diky

odpovědět

    Nadpis: Re: formy
Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 02.09.2004 4:31:58.
ID: 58.


Sleduji Vas problem, po zapatrani v okoli mohu poradit
A, zkuste tuk ve spreji na vymazani formy spolecne s hrubou kukuricnou moukou na vysypani ; nebo
B, coz mozna pravdepodobnejsi, nechte prekontrolovat troubu, zdali pri peceni je uvnitr skutecne takova teplota, na jakou je trouba nastavena. Mozna na takovouto kontrolu bude stacit vhodny teplomer. Jestli je me podezreni spravne, tak kontaktujet vyrobce, pokud jste uz bez zaruky, bohuzel servis.

Tomas Sedlacek

odpovědět

       Nadpis: Re: formy
Od: Lucie

Vloženo: 02.09.2004 16:42:50.
ID: 65.


Chtela bych Vam moc podekovat za radu, mam taky podezreni, ze je to troubou. Mejte pekny den

odpovědět

Nadpis: Re: formy
Od: pikachu

Vloženo: 04.09.2004 11:53:40.
ID: 70.


vazena pecu dorty jiz mnoho let stale ve stenych formach a vzdy se vyklopi
jednoduse vymastim formu sadlem a vysypavam polohrubou moukou vzdy musi byt forma studena preji uspesne peceni

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: formy
Od:

Vloženo: 06.10.2004 13:39:23.
ID: 99.


koupila jsem si odle rady silikonove formy, ktere vymazu maslem nebo Herou a ono mi to dela to stejne. Ted jsem ze silikonove formy nemohla vyklopit babovku, proste se prichytla, upecena byla ale krasne. Nevite cim to muze byt?

odpovědět

    Nadpis: Re: formy
Od: dragona

Vloženo: 07.10.2004 11:45:20.
ID: 103.


já formy nevymazávám, rovnou hmotu naleju do formy a peču.

odpovědět

Nadpis: Re: formy
Od: jarek

Vloženo: 04.08.2008 13:13:51.
ID: 5114.


tak to vám neporadím mě se to nikdy nestalo , ale mohu potvrdit , že ráfky jsou dobré , ale silikonové formy ne . dnešní formy by se přilepovat neměli , protože jsou ošetřené nepřilnavým povrchem ale já i tak vymazávýám a vysypávám moukou a máslem a nemám problém .

odpovědět

Nadpis: Re: formy
Od: lubin

Vloženo: 04.08.2008 21:27:08.
ID: 5122.


Vymazával jsem dříve též máslem,aby bylo vše "lepší", ale dle dobrých rad je nejideálnější vymazat obyčejným 100% tukem-musí mít kašovitou konzistenci a pak vysypat čímkoliv-moukou,strouhankou. Dnes už takový problém neřeším a vždy se mi vše povedlo.Zkuste to..

odpovědět

Nadpis: Re: formy
Od: OLDŘIŠKA

Vloženo: 19.08.2008 22:17:07.
ID: 5174.


Dobrý den,
chtěla bych se zeptat kde se dá sehnat formička na kávové zrno mám nějaké starší,ale mají tupou stranu dělá se to stím špatně.Ptala jsem se v Brně v prodejně pro pekaře a cukráře a řekli že se to nedělá.prosím poradíte mi? děkuji

odpovědět

    Nadpis: Re: formy
Od: Helena

Vloženo: 20.08.2008 7:57:37.
ID: 5176.


Já to dělám bez formičky, kterou jsem taky nesehnala, tak jsem si pomohla a jde to. Ale podotýkám, že z toho dělám jen mini zrna, na velké zrna si musíte vyhledat něco většího.
Koupila jsem si z umělé hmoty takové tvořítko na kopečky, vypadá to stejně jak se používá "naběračka" na kopečkovou zmrzlinu, jen ta z umělé hmoty má v rukojeti takové tlačítko, které když zmáčknu tak z té "naběračky" to samo vytlačí. Jinak se může používat i vyklepnutím o stůl.
Z marcipánu vykrojím kolečko, které vložím do té "naběračky", naplním hmotou na zrno (ne plně cel), znovu přiložím vykrojené kolečko - to je spodek zrna, trošičku na okrajích spojím - ale není nutné, pak vyklopím. Mám kopeček jako zmrzlinu a hned malíčkem projedu střed a je z toho pěkné zrno. Pokud mi to trošičku na těch spojích dole proteče ven, nevadí, po poilití čokoládou nic není poznat!
Máčet v čokoládě pořádně ztuhnuté, ale to už určitě víte.
Jinak na velké zrno si vymyslete něco většího, třeba misku, ale nesmí být moc roztažená po bocích, je lepší když je průměr menší a miska vyšší, protože když to projedete malíčkem tak se vám to zrno roztáhne a trošičku sníží.
Já mám z této mé formičky, která byla velice laciná a je všem přístupná, velice pěkná zrna. Zkuste to.

odpovědět

    Nadpis: Re: formy
Od:

Vloženo: 26.08.2008 17:06:09.
ID: 5196.


Oldřiško kukni někde na jarmarku.Byli sme před týdnem na pouti a měli tam formyčky i na zrna stály 60-80kč

odpovědět

Nadpis: Re: formy
Od: Helena

Vloženo: 20.08.2008 8:01:18.
ID: 5177.


Ještě jsem zapoměla na další radu. Taky jsem prvně používala formičky, které jsem si udělala z moduritu. Prvně jsem si udělala z moduritu zrno, které jsem obtiskla do jiného moduritu, trošku upravila, a uvařila. Měla jsem 3 druhy - velké, mini a ještě malinkaté jako vánoční.
Ale nešlo mi to z toho tak dobře jak teď, když to dělám z té "naběračky". Však pozkoušejte všechno a sama uvidíte co se vám bude hodit. Hodně štěstí.

odpovědět

Nadpis: Re: formy
Od: Helena

Vloženo: 20.08.2008 8:09:04.
ID: 5178.


Asi mám dnes "den blbec" protože mám ještě jednu radu. Do třetice všeho dobrého, ale stačilo to napsat najednou, že? :-)
Hmotu na zrna dejte do sáčku s kulatou špičkou a na tácek si nadělejte po dvou "závorkách" :( ), všechny aby byly stejné. Pak pořádně ztuhnout do lednice, a ztuhnuté obalovat v marcipánu. Tzn: Kolečkéo marcipánu nahoru, kolečko dolů, a upravit, ta rýha uprostřed tam již bude udělána - tím tvarem (). Pokud se to tak rozhodnete udělat, radím abyste si brala tu hmotu na zrna z ledničky po jednom, jinak pokud to není řádně ztuhnuté tak to neuděláte.
A to už je fakticky všechno. :-)

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.