Cukrář.cz

Reklama



Téma "Žužu"


Žužu
Od: Tomas Sedlacek

05.08.2005 21:05:56.
id: 394.


Je recept na žužu, který už dlouho marně hledám, recept na Marshmallows?
Tedy, je marshmallow stejná věc jako dříve u nás žužu? Jestli ano, recept na marshmallows mám.

Tomáš Sedláček

odpovědět

Nadpis: Re: Žužu
Od: Vendy

Vloženo: 22.08.2005 8:20:59.
ID: 404.


Já si myslím, že to ono, alespoň mě to tak podobně chutná. Sem s receptem.
Díky

odpovědět

    Nadpis: Re: Žužu
Od: Tomas Sedalcek

Vloženo: 23.08.2005 13:31:35.
ID: 405.


Vydržte ještě tři dny, potom vám ho pošlu, hned jak budu zpět v USA.

odpovědět

Nadpis: Re: Žužu
Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 28.08.2005 11:09:37.
ID: 410.


Tady je slíbený recept na domácí výrobu Marshmallows (žužu):

2 1/2 polévkové lžíce želatiny bez příchuti
1 1/2 šálku pískového cukru
1 šálek kukuřičného sirupu (glukóza)
špetka soli
2 polévkové lžice vanilkového extraktu
voda, cukr moučka

1 ŠÁLEK = 250 ml

Smíchejte želatinu se 1dcl studené vody, nechte asi 15 minut odstát.
Do hrnce dejte cukr písek, glukózu(kukuřičný sirup), sůl a 1 dcl vody, promíchejte a na slabém teple nechte ohřát, dokud se cukr nerozpustí. Krystaly cukru ze stran hrnce smyjete mokrým štětečkem.
Zvyšte teplotu na maximum a hlídejte teplotu směsi - v okamžiku, kdy dosáhne 118 stupňů celsia (tuhne), ihned odstraňte z tepla.

Při použití ručního mixéru na pomalou rychlost velmi pomalu a opatrně vlijte uvařenou směs do připravené želatiny. Zrychlete šlehání na maximum, asi 10 minut, směs se stane bílou a tuhou, nabude 3x na objemu. Dobře vmixujte vanilkový extrakt (není nutný).

Bohatě posypte plech s vyšším okrajem nebo nejlépe skleněnou nádobu moučkovým cukrem - uvedené množství je na cca 20x30cm velikost.
Do připravené nádoby vlijte umíchanou hmotu, nechte nepřikryté odstát - vyschnout přes noc.
Potom stačí nakrájet.
Pokud budete přidávat barvivo, stačí několik kapek při šlehání směsi.

Hodně štěstí při vaření a určitě dejte vědět jak se vám dařilo,

Tomáš Sedláček

odpovědět

    Nadpis: Re: Žužu
Od: Vendy

Vloženo: 29.08.2005 7:22:10.
ID: 411.


Díky, hned jak budu mít chvilku času, tak recept vyzkouším a dám určitě vědět, ale snad se to povede.

odpovědět

    Nadpis: Re: Žužu
Od: stefanpoloma

Vloženo: 10.02.2006 21:34:46.
ID: 653.



cau tome to zuzu je vznikajuce. tak dik ozvy sa pista

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Žužu
Od: venrique

Vloženo: 02.06.2014 14:45:57.
ID: 11547.


dobry den chtela jsem poprosit o recept na žužu takove to poutove hmota mi pripadne jako marschmelow takove to tri barevne jestli vite co myslim dekuji moc :)

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.