Reklama
        
           
           
            
            
            
            
            
            
          
          
          
           
        
                     
                     
                     
       | 
      
      
      
Téma "Žužu"
 
  
    
		
		  | 
		    | 
		    
		      Žužu 
		      Od: Tomas Sedlacek 
		     
		     | 
		    
		      05.08.2005 21:05:56. 
                     id: 394. 
			 
		     | 
		   
		  
		    |   | 
		     
			Je recept na žužu, který už dlouho marně hledám, recept na Marshmallows? Tedy, je marshmallow stejná věc jako dříve u nás žužu? Jestli ano, recept na marshmallows mám.
  Tomáš Sedláček
		     
  
		     odpovědět
  
		    |  
	 
	 |   
  
    
      
      
	
	  
| 
 | 
    
      Nadpis: Re: Žužu 
      Od: Vendy 
     
     | 
    
      Vloženo: 22.08.2005 8:20:59. 
                     ID: 404. 
			 
     | 
   
  
    |   | 
     Já si myslím, že to ono, alespoň mě to tak podobně chutná. Sem s receptem. Díky
		     
  
		     odpovědět
  
    |  
 
    
      
      
	
	  
|    
 | 
    
      Nadpis: Re: Žužu 
      Od: Tomas Sedalcek 
     
     | 
    
      Vloženo: 23.08.2005 13:31:35. 
                     ID: 405. 
			 
     | 
   
  
    |   | 
     Vydržte ještě tři dny, potom vám ho pošlu, hned jak budu zpět v USA.
		     
  
		     odpovědět
  
    |  
 
    
      
      
	
	  
| 
 | 
    
      Nadpis: Re: Žužu 
      Od: Tomas Sedlacek 
     
     | 
    
      Vloženo: 28.08.2005 11:09:37. 
                     ID: 410. 
			 
     | 
   
  
    |   | 
     Tady je slíbený recept na domácí výrobu Marshmallows (žužu):
  2 1/2 polévkové lžíce želatiny bez příchuti 1 1/2 šálku pískového cukru 1 šálek kukuřičného sirupu (glukóza) špetka soli 2 polévkové lžice vanilkového extraktu voda, cukr moučka
  1 ŠÁLEK = 250 ml
  Smíchejte želatinu se 1dcl studené vody, nechte asi 15 minut odstát. Do hrnce dejte cukr písek, glukózu(kukuřičný sirup), sůl a 1 dcl vody, promíchejte a na slabém teple nechte ohřát, dokud se cukr nerozpustí. Krystaly cukru ze stran hrnce smyjete mokrým štětečkem. Zvyšte teplotu na maximum a hlídejte teplotu směsi - v okamžiku, kdy dosáhne 118 stupňů celsia (tuhne), ihned odstraňte z tepla.
  Při použití ručního mixéru na pomalou rychlost velmi pomalu a opatrně vlijte uvařenou směs do připravené želatiny. Zrychlete šlehání na maximum, asi 10 minut, směs se stane bílou a tuhou, nabude 3x na objemu. Dobře vmixujte vanilkový extrakt (není nutný).
  Bohatě posypte plech s vyšším okrajem nebo nejlépe skleněnou nádobu moučkovým cukrem - uvedené množství je na cca 20x30cm velikost. Do připravené nádoby vlijte umíchanou hmotu, nechte nepřikryté odstát - vyschnout přes noc. Potom stačí nakrájet. Pokud budete přidávat barvivo, stačí několik kapek při šlehání směsi.
  Hodně štěstí při vaření a určitě dejte vědět jak se vám dařilo,
  Tomáš Sedláček
		     
  
		     odpovědět
  
    |  
 
    
      
      
	
	  
|    
 | 
    
      Nadpis: Re: Žužu 
      Od: Vendy 
     
     | 
    
      Vloženo: 29.08.2005 7:22:10. 
                     ID: 411. 
			 
     | 
   
  
    |   | 
     Díky, hned jak budu mít chvilku času, tak recept vyzkouším a dám určitě vědět, ale snad se to povede.
		     
  
		     odpovědět
  
    |  
 
    
      
      
	
	  
|    
 | 
    
      Nadpis: Re: Žužu 
      Od: stefanpoloma 
     
     | 
    
      Vloženo: 10.02.2006 21:34:46. 
                     ID: 653. 
			 
     | 
   
  
    |   | 
    
  cau tome to zuzu je vznikajuce. tak dik ozvy sa pista
		     
  
		     odpovědět
  
    |  
 
      | 
       |  
        
    
      
      
	
	  
| 
 | 
    
      Nadpis: Re: Žužu 
      Od: venrique 
     
     | 
    
      Vloženo: 02.06.2014 14:45:57. 
                     ID: 11547. 
			 
     | 
   
  
    |   | 
     dobry den chtela jsem poprosit o recept na žužu takove to poutove hmota mi pripadne jako marschmelow takove to tri barevne jestli vite co myslim dekuji moc :)
		     
  
		     odpovědět
  
    |  
 
     |   |   |   |   |   |   
 
Reagovat k tomtuto tématu
  
       | 
      
      
      
         
          Dnes je úterý úterý 4. listopadu 2025 
          svátek slaví Karel, zítra  Miriam
         
       
          
            
            
            
            
          
                
        Top 5 měsíce
        
          Reklama
           
        
          
        Reklama
        
        
        
        
        
          
        Reklama
        
        
        
        
        
       |