Cukrář.cz

Reklama



Téma "odpalované těsto"


odpalované těsto
Od: monika

12.1.2008 15:55:43.
id: 3858.


Prosím vás potřebovala bych nějakej dobrej recept na Větrníky a Věnečky.Děkuju Monika

odpovědět

Nadpis: Re: odpalované těsto
Od: Lilina

Vloženo: 6.2.2008 18:08:49.
ID: 3999.


Pálené těsto. 1,35l vody 1dkg soli 40dkg oleje 1kg hl.mouky 1,30vajec

odpovědět

Nadpis: Re: odpalované těsto
Od: janavelim

Vloženo: 16.2.2008 0:58:07.
ID: 4067.


30 dkg vody, 16 dkg cukrářská lukana, 18 dkg hladké mouky,sůl ,
vodu, tuk ,sůl ,uvaříme, zasypeme mouku , do vlažného zašleháme 5 vajec stříkáme na plech peču na 150

krém - 1 l mléka, 30 dkg cukru ,4 vanilkové pudinky uvaříme a do vlažného zašleháme 2 celá másla

odpovědět

Nadpis: Re: odpalované těsto
Od: janavelim

Vloženo: 16.2.2008 1:03:21.
ID: 4068.


30 dkg vody, 16 dkg cukrářská lukana, 18 dkg hladké mouky,sůl ,
vodu, tuk ,sůl ,uvaříme, zasypeme mouku , do vlažného zašleháme 5 vajec stříkáme na plech peču na 150

krém - 1 l mléka, 30 dkg cukru ,4 vanilkové pudinky uvaříme a do vlažného zašleháme 2 celá másla

odpovědět

Nadpis: Re: odpalované těsto
Od: Dana

Vloženo: 16.2.2008 14:58:45.
ID: 4077.


Do krému přidávám ještě trochu rumu.
Dana

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
Nadpis: Re: odpalované těsto
Od: DericCaster

Vloženo: 7.3.2008 22:19:55.
ID: 4244.


Také jeden přidám:
4dl vody, 2dl oleje, špetku soli, 330g hladké mouky, 550g celých vajec (asi 9 - 10ks).
Do vroucí směsi vody, oleje a soli vmícháme prosátou mouku a mícháme až je hmota hladká a nelepí se. Necháme 2-3 min zchladnout a za stálého šlehání pomalu přilijeme vejce a šleháme dokud není hmota hladká (3 - 5 min).

Věnečky stříkám na peč. papír a větrníky přímo na plech. V horkovzdušné troubě peču věnečky při 200°C asi 13 min, větrníky pak při 190°C asi 17 min (ale záleží na zkušenostech s troubou).

Krém: Z 1l mléka, 150g puding. prášku a 200g cukru uvaříme puding a do vychladlého všleháme 300g povoleného másla a přidáme kapku rumu a kapku rumové tresti - ta tomu dodá takový správný šmak.

Věnečky rozkrojíme a naplníme krémem a na závěr lehounce pocukrujeme.

Na větrníky potřebujeme ještě šlehačku a karamel.
Ušleháme 2 šlehačky (500ml) a na závěr vmícháme trochu pudingového krému (stejný jako do věnečků) - asi 1/5 - 1/4, tak aby šlehačka moc neztěžkla a stále pěkně držela tvar. V jiné nádobě ušleháme 1 šlehačku a přidáme do ní karamel podle chuti.
Větrníky rozkrojíme a plníme nejdříve světlou šlehačkou s krémem a následně karamelovou šlehačkou v poměru asi 2/1 (2 díly světlé, 1 díl karamelové) a přiklopíme vršky. Pokud nám zbyl karamel, tak můžeme vršky větrníků lehce "pocákat".

P.s.
Karamel: 200g cukru, 200ml šlehačky. Za stálého míchání rozpustíme cukr, Až má zlato-hnědou barvu, tak za stálého míchání pomalu vlijeme horkou smetanu a necháme ještě, za stálého míchání, pár minut zredukovat.




odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa 13. listopadu 2019
svátek slaví Tibor, zítra Sáva

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.