Cukrář.cz

Reklama



Téma "Košíčky z lineckého cesta"


Košíčky z lineckého cesta
Od: katama

18.12.2007 22:20:06.
id: 3722.


Pán Sedláček. Vel'mi rada by som poznala váš názor na to,kde som sa dopustila chyby pri pečení košíčkov,aj orieškov z lineckého cesta.Bola som mladá,celkom bez skúseností a darilo sa mi,nemala som žiadné problémy s vyklepávaním spomínaného pečiva-už upečeného.Dnes som už na dochodku a ajhl'a,košíčky po upečení neidú von,no idú ale nožom a zničia sa.Domievam sa,že problém bude v múke,t.r. totiž nikde som nemohla kúpit' hladkú múku špeciál, iba hladkú svetlú 00.V obchode ma presvedčovali,že je to tá múka špeciál ale nie je ani na pohl'ad a ani na pohmat.Cesto som spočiatku piekla pri vyššej teplote,potom som teplotu znížila,formičky boli vymazané,recept stejný ako vždy.Som zvedavá na vašu miienku.D'akujem.

odpovědět

Nadpis: Re: Košíčky z lineckého cesta
Od: Helena

Vloženo: 03.01.2008 17:24:14.
ID: 3775.


Našla jsem Váš dotaz na linecký košíčky. Neuvádíte ale zda ty formičky umýváte. Nikdy osobně formičky neumíván jen je ubrousky vyčistím a jdou mi vyklopit. je možný i špatný poměr cukru a špatná teplota pečení. Linecký těsto máme správně péct při teplotách 180-200stupňu celsia a nutno předehřítá trouba jinak je sušíme.

odpovědět

Nadpis: Re: Košíčky z lineckého cesta
Od: katama

Vloženo: 04.01.2008 20:31:03.
ID: 3789.


Pani Heleno,som vám povd'ačná že sa ozývate na dotaz ktorý som sem dala.A'no,košíčky som po každom pečení umyla.Pred každým pečením som ich vymastila.Pri druhom použití pri tom istom pečení predpokladám že znovu ich vymastit' nie je potrebné.Pečiem pri vami udanej teplote.S'patný pomer cukru tiež by som vylúčila,pretože počiem podl'a receptu,ktorý používam už roky.Problém vidím v múke-hladká ,svetlá 00.Ale je to naozaj tak? Nie som si istá!

odpovědět

Nadpis: Re: Košíčky z lineckého cesta
Od: Jana

Vloženo: 04.01.2008 20:40:31.
ID: 3790.


Dobrý den,

nedá mi to, musím taky něco napsat. Košíčky z lineckého těsta peču často a úplně bez problémů, poměr surovin si bezstarostně upravuju buď 7-14-21 nebo 10-20-30, do toho 1-2 žloutky, citronová kůra, toť vše a vyklopím je vždycky. Jenom jednou jsem koupila levnější tuk a fakt nešly vyklopit, tchyně - profesionální cukrářka - mi potvrdila, že by to mohlo být tím tukem. Ve vašem případě myslím, že by mohlo vadit to umytí formiček, zkuste je vytřít papírovým ubrouskem, pokud jsou v nich zbytky těch nepovedených košíčků, a znovu vymazat tukem a už nikdy neumývat, jenom mechanicky odstranit případné zbytky. No a zkuste nějaký kvalitní tuk. Hodně zdaru!

odpovědět

Nadpis: Re: Košíčky z lineckého cesta
Od: Hav

Vloženo: 05.01.2008 17:53:10.
ID: 3794.


Na košíčky používám totéž těsto jako uvádí Jana, jen do lineckého dávám vždy pouze máslo. Neumývat formičky asi může pouze ten, kdo peče stále, pokud je použiji jednou za několik měsíců, asi by zbytky těsta zatuchly. Přestože je běžně myji, nemám s vyklápěním problémy.

odpovědět

Nadpis: Re: Košíčky z lineckého cesta
Od: katama

Vloženo: 06.01.2008 14:04:51.
ID: 3796.


Pani Jano,.priklán'am sa teda k záveru,že košíčky nešli vyklopit' preto,že som dala do nich Heru,ktorá bola v mrazničke už dlhšiu dobu.Dávat' do lineckého cesta maslo sa mi zdalo neekonomické.Ako Hav uviedol,pri príležitostnom pečení je treba formičky predsa len umývat'.D'akujem každému,kto sa k problému vyjadril.

odpovědět

Nadpis: Re: Košíčky z lineckého cesta
Od: nara

Vloženo: 06.01.2008 22:32:44.
ID: 3802.


Zdravím,já formičky umývám,už jen ta představa zatuchlého tuku se mi příčí.Na poprvé je vymažu.Osvědčio se mi je dát do lednice,než je plním,a na další dávku už je spíš jen zbavím případních drobků.Do těst dávám Stelu.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
    Nadpis: Re: Košíčky z lineckého cesta
Od: moník

Vloženo: 07.01.2008 8:34:16.
ID: 3805.


Ahoj, já taky myju formičky a nemám problém košíčky vyklopit i bez vymazání. Jinak se mi daří u oříšků, tam mi to jde hůř. M.

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.