Reklama
|
Téma "Druhy těsta a hmoty při výrobě korpusů"
|
Druhy těsta a hmoty při výrobě korpusů
Od: s.rashka
|
22.5.2005 15:14:49.
id: 334.
|
|
Chtěla bych se zeptat. Zachvilku maturuji a jedna z mých praktických otázek je.....Druhy těsta a hmoty při výrobě korpusů Něco jsem si dala dohromady, ale nevím jistě jestli to je tak. Např. listové, piškotové, třené...... Můžete mi prosím Vás porait?
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Druhy těsta a hmoty při výrobě korpusů
Od: tibor
|
Vloženo: 17.2.2008 11:34:57.
ID: 4082.
|
|
prosim o radu ,ako vyrobiť korpus na tortu
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Druhy těsta a hmoty při výrobě korpusů
Od: Johny
|
Vloženo: 17.2.2008 12:27:39.
ID: 4083.
|
|
Zdravím, musím přiznat, že je tomu už pár let co jsem maturoval, ale domnívám se, že by tam mělo přijiít rozdělení na těsta - -------------------------------------------------------------- pevná - (linecké, vaflové, linecké kokosové těst, křehké těsto) ---------- třená - (třené linecké těsto, třené linecké těsto máslové - kakaové, třené oříškové těsto, třené žloutkové těsto - máslové) ---------- pálená hmota ---------- listové těsto a chlazené listové těsto ---------- popř. medové těsto ---------- -------------------------------------------------------------- a pak už to je rozdělení šlehaných hmot - -------------------------------------------------------------- lehké šlehané hmoty - (cukrářské piškoty, hmota na pomponetky, buflerová hmota) ---------- šlehané hmoty nahřívané - (hmoty s RP?, dobošova hmota, roládová hmota jádrová s olejem, pařížské pláty) ---------- těžké šlehané hmoty - (dortová sachrová hmota, terstská hmota) ---------- zvláštní druhy šlehaných hmot - (sněhová hmota, hmota na laskonky, hmota na vaničky, bezé hmota) ---------- třené hmoty - (hmota na třenou bábovku, biskupský chlebíček, grahamový chlebíček, žloutkové oválky, mandlové piškoty) ---------- jádrové hmoty - (jádrová hmota základní, mandlová hmota nepečená, hmota na korpus jádrového bezé, korpus hmoty na jádrové kornoutky, korpus hmoty na jádrové trubičky, griliášové trubičky, hmota na marokánky) --------------------------------------------------------------
Tak snad to trochu pomůže, jak říkím, je už to nějakých 8 let co jsem maturoval, ale snad se to až tolik nezměnilo. Přeji hodně úspěchů při skládání "zkoušky dospělosti"! cukrar Johny
odpovědět
|
|
Nadpis: kypřící prostředky
Od: miška
|
Vloženo: 4.1.2013 22:12:24.
ID: 9818.
|
|
ahoj potřebovala bych vědět druhy kypření,vlastnosti a použití droždí a chemické kypřicí prostředky to mám ke zkouškám děkuju za pomoc misa
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Druhy těsta a hmoty při výrobě korpusů
Od: Laďa
|
Vloženo: 10.1.2013 13:19:39.
ID: 9827.
|
|
na to, že zachvilku maturujete a ptáte se na základní věci je dosti zarážející, budete jedna ztěch co tuhle práci v budoucnu dělat asi nebude, ale neni se čemu divit od nás to pokud vím z celé třídy děláme jen 2.
odpovědět
|
|
|
Nadpis: postup rolady
Od: jana
|
Vloženo: 8.4.2013 15:50:18.
ID: 10008.
|
|
Chtěla bych vědět jak se připravi plat na roladu
odpovědět
|
| | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je středa 22. března 2023
svátek slaví Leona, zítra Ivona
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|