Cukrář.cz

Reklama



Téma "Druhy těsta a hmoty při výrobě korpusů"


Druhy těsta a hmoty při výrobě korpusů
Od: s.rashka

22.5.2005 15:14:49.
id: 334.


Chtěla bych se zeptat.
Zachvilku maturuji a jedna z mých praktických otázek je.....Druhy těsta a hmoty při výrobě korpusů
Něco jsem si dala dohromady, ale nevím jistě jestli to je tak.
Např. listové, piškotové, třené......
Můžete mi prosím Vás porait?

odpovědět

Nadpis: Re: Druhy těsta a hmoty při výrobě korpusů
Od: tibor

Vloženo: 17.2.2008 11:34:57.
ID: 4082.


prosim o radu ,ako vyrobiť korpus na tortu

odpovědět

Nadpis: Re: Druhy těsta a hmoty při výrobě korpusů
Od: Johny

Vloženo: 17.2.2008 12:27:39.
ID: 4083.


Zdravím, musím přiznat, že je tomu už pár let co jsem maturoval, ale domnívám se, že by tam mělo přijiít rozdělení na těsta -
--------------------------------------------------------------
pevná - (linecké, vaflové, linecké kokosové těst, křehké těsto)
----------
třená - (třené linecké těsto, třené linecké těsto máslové - kakaové, třené oříškové těsto, třené žloutkové těsto - máslové)
----------
pálená hmota
----------
listové těsto a chlazené listové těsto
----------
popř. medové těsto
----------
--------------------------------------------------------------
a pak už to je rozdělení šlehaných hmot -
--------------------------------------------------------------
lehké šlehané hmoty - (cukrářské piškoty, hmota na pomponetky, buflerová hmota)
----------
šlehané hmoty nahřívané - (hmoty s RP?, dobošova hmota, roládová hmota jádrová s olejem, pařížské pláty)
----------
těžké šlehané hmoty - (dortová sachrová hmota, terstská hmota)
----------
zvláštní druhy šlehaných hmot - (sněhová hmota, hmota na laskonky, hmota na vaničky, bezé hmota)
----------
třené hmoty - (hmota na třenou bábovku, biskupský chlebíček, grahamový chlebíček, žloutkové oválky, mandlové piškoty)
----------
jádrové hmoty - (jádrová hmota základní, mandlová hmota nepečená, hmota na korpus jádrového bezé, korpus hmoty na jádrové kornoutky, korpus hmoty na jádrové trubičky, griliášové trubičky, hmota na marokánky)
--------------------------------------------------------------

Tak snad to trochu pomůže, jak říkím, je už to nějakých 8 let co jsem maturoval, ale snad se to až tolik nezměnilo. Přeji hodně úspěchů při skládání "zkoušky dospělosti"!
cukrar Johny

odpovědět

Nadpis: Re: Jadrova hmota
Od:

Vloženo: 22.5.2009 8:36:21.
ID: 6448.




odpovědět

Nadpis: kypřící prostředky
Od: miška

Vloženo: 4.1.2013 22:12:24.
ID: 9818.


ahoj potřebovala bych vědět druhy kypření,vlastnosti a použití droždí a chemické kypřicí prostředky to mám ke zkouškám děkuju za pomoc misa

odpovědět

Nadpis: Re: Druhy těsta a hmoty při výrobě korpusů
Od: Laďa

Vloženo: 10.1.2013 13:19:39.
ID: 9827.


na to, že zachvilku maturujete a ptáte se na základní věci je dosti zarážející, budete jedna ztěch co tuhle práci v budoucnu dělat asi nebude, ale neni se čemu divit od nás to pokud vím z celé třídy děláme jen 2.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: postup rolady
Od: jana

Vloženo: 8.4.2013 15:50:18.
ID: 10008.


Chtěla bych vědět jak se připravi plat na roladu

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa 22. března 2023
svátek slaví Leona, zítra Ivona

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2023 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.