Cukrář.cz

Reklama



Téma "Odlehčený krém"


Odlehčený krém
Od: Rozinka

21.08.2007 8:51:07.
id: 2784.


Dobrý den, prosím můžete mi někdo poradit jaký odlehčený krém můžu udělat do klasické dorty?
Dorta by měla být 2x překrojená, krém odlehčený, povrch obalený v marcipánu a nahoře marcip. ozdoby. Tak zní zakázka a já vše umím, jen si nevím rady s krémem, aby chutnal a aby to nebyla např. šlehačka s alaskou - to by nedrželo.
Za případné rady děkuji. Přeju hezký den.


odpovědět

Nadpis: Re: Odlehčený krém
Od: Rozinka znovu

Vloženo: 22.08.2007 19:48:25.
ID: 2803.


Prosím Vás opravdu mi nemůžete nikdo pomoci? Nemáte někdo nějakou zkušenost? Cukráři-cukrářky kteří pracujete v cukrárně, poradíte? Jsem nabitá teorii, ale ta praxe citelně chybí... Děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Odlehčený krém
Od: Miriam

Vloženo: 22.08.2007 20:07:13.
ID: 2804.


Ahoj,tak to ti poradim uplne přesně.Děláme totiz u nás jen z odlehčených krémů.Normálně si koupíš slazenou ROSTLINNOU šlehačku,vyšleháš jí a přimícháš do ní bud čerstvý tvaroh,nebo jogurt.Nebo jak píšeš nějaký ztužovač-alaska(fond).Je to vynikající a hlavně to není vůbec tučné.Ještě poradím,že rostlinná šlehačka se dá sehnat v bio prodejnách(zdravá vyživa) nebo v Makru.kdyžtak písni,jak vše dopadlo...

odpovědět

    Nadpis: Re: Odlehčený krém
Od: Luci

Vloženo: 29.09.2007 23:42:41.
ID: 3109.


Ahoj Miriam,když použiju tento krém do dortu,který
potřebuju potáhnout třeba K2 nebo marcipánem,
nezvlhne mi to?
Děkuju za odověd´ Luca

odpovědět

       Nadpis: Re: Odlehčený krém
Od:

Vloženo: 30.09.2007 19:47:55.
ID: 3110.


ahoj,já myslím že ne

odpovědět

Nadpis: Re: Odlehčený krém
Od: Rozinka

Vloženo: 23.08.2007 12:04:00.
ID: 2808.


Hurá!! Konečně se našla dobrá duše, tak to je fajn, zkusím to. V sobotu jdu do Makra tak si šlehačku koupím. Asi to bude držet, když máte v cukrárně tyto zkušenosti. Já jsem si nebyla jistá.
Doufám že to bude držet i s těma odzdobama na dortu. DĚKUJI!

odpovědět

Nadpis: Re: Odlehčený krém
Od:

Vloženo: 23.08.2007 19:28:04.
ID: 2810.


miriam - prosím a jaký poměr dáváš? 1:1? Ráda bych to vyzkoušela (a ten ztužovač dáváte pokaždé nebo jen když tam je jogurt - myslím když bych tam dala šlehačku + tvaroh, tak to by mohlo držet , nebo i přesto dát ztužovač?) díky

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Odlehčený krém
Od: Miriam

Vloženo: 26.08.2007 20:07:32.
ID: 2822.


Ahoj,u nas v cukrarne davame jen ztužovač.Ale doma dávám jen čerstvý jogurt(ten velký bílý).Určitě se nemusíš bát,že ti to nestuhne,protože tahle šlehačka je perfektní.I tvaroh dávám převážně podle chuti.Můžeš klidně i přidat vanilkový cukr.Je to výborné a hlavně to není tučné jako máslový krém.takže jesli se ti povede,napiš,jak ti to dopadlo....

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.