Reklama
|
Téma "Dort SHREK"
|
Dort SHREK
Od: Petra
|
23.06.2007 13:14:41.
id: 2241.
|
|
Dobrý den, chtěla bych dělat dorta Shreka(hlavu). Povrch bych chtěla potáhnout marcipánem a čokoládou nakreslit oči,.. Marcipán použiju klasický domácí:suš.mlého,cukr,..Jen nevim,jak tu jeho šišatou hlavu vytvarovat.Nemáte typ,na nějaké stránky,nebo popsat,jak to vytvarovat. Nejdřív to upeču asi v kulaté formě,ale je zase moc nízká! DĚKUJI ZA KAŽDOU RADU!
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Dort SHREK
Od: Romana
|
Vloženo: 23.06.2007 14:11:00.
ID: 2242.
|
|
Dobrý den, Petro, já sice nejsem cukrářka, ale docela ráda peču, tak si dovolím napsat, jak bych asi postupovala já :-) Upekla bych korpus v obdelníkové formě (při nejhorším v nějakém pekáči), potom vykrála hlavu, odřezky bych rozdrobila, navlhčila rumrm či kávou a přidala trochu krému.No a z té hmoty bych se dala do tvarování obličeje. Po ztuhnutí bych potáhla marcipánem. Na netu určitě najdete aspoň několik dortů Shreků pro inspiraci. Aspoň já jsem na nějaké narazila:-) Tak přeji mnoho zdaru!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Dort SHREK
Od: zdenka
|
Vloženo: 23.06.2007 14:19:23.
ID: 2244.
|
|
mohla by som sa spytat,ako robite ten domaci marcipan zo suseneho mlieka???...ja som to uz parkrat skusala-zo sus.mlieka,cukru a tuku..ale vzdy sa mi to rozpadavalo,malo kedy sa mi podarilo preniest vyvalkany tvar na tortu...
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Dort SHREK
Od: dana
|
Vloženo: 23.06.2007 20:44:43.
ID: 2246.
|
|
Do domácího marcipánu se dává suš. mléko. mletý cukr, troška oleje a hlavní pojidlo je vaječnjý bílek . Spojit v nepříliš tuhou hmotu, raději volnější, zabalit do mikro sáčku a nechat do příštího dne v lednici. Pokud je to tuhé prohníst s kapkou vody a barvit. Pokud řídké tak přidat cukr a mléko suš. Vše dobře proválet a je připraveno k použití. Při práci ničím nepodsypáváme, ale používéme na stůl i ruce olej. Práci zdar!
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Dort SHREK
Od: zdenka
|
Vloženo: 24.06.2007 10:53:17.
ID: 2250.
|
|
dakujem za radu,len by ma este zaujimalo v akom pomere sa to miesa
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Dort SHREK
Od: mita
|
Vloženo: 18.07.2007 15:10:34.
ID: 2424.
|
|
Dobý den, dorty tytu Shrek peču skoro pořád(je to asi hit!!).Paní Romana měla pravdu ,kvůli tvaru obličeje je lepší korpus upéct v hranaté formě(obdělník),potom si z toho vykrojíte takovou šišku-ovál),a ty zbytky potom různě seskládávám na líce,pusu-rty,nos .Oči dělám z marcipánu -z čokolády se mi zdají být smutné.
odpovědět
|
|
Nadpis: Re: Dort SHREK
Od: petulkapit
|
Vloženo: 20.07.2007 15:10:57.
ID: 2438.
|
|
Děkuju,zkusim ho ! POtahujete to marcipánm?
odpovědět
|
|
|
Nadpis: Re: Dort SHREK
Od: mita
|
Vloženo: 23.07.2007 13:00:40.
ID: 2461.
|
|
ano marcipánem.Ale lze to vyhladit i krémem.
odpovědět
|
| | | | | | |
Reagovat k tomtuto tématu
|
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|