Cukrář.cz

Reklama



Téma "Dort SHREK"


Dort SHREK
Od: Petra

23.06.2007 13:14:41.
id: 2241.


Dobrý den, chtěla bych dělat dorta Shreka(hlavu). Povrch bych chtěla potáhnout marcipánem a čokoládou nakreslit oči,.. Marcipán použiju klasický domácí:suš.mlého,cukr,..Jen nevim,jak tu jeho šišatou hlavu vytvarovat.Nemáte typ,na nějaké stránky,nebo popsat,jak to vytvarovat. Nejdřív to upeču asi v kulaté formě,ale je zase moc nízká! DĚKUJI ZA KAŽDOU RADU!

odpovědět

Nadpis: Re: Dort SHREK
Od: Romana

Vloženo: 23.06.2007 14:11:00.
ID: 2242.


Dobrý den, Petro,
já sice nejsem cukrářka, ale docela ráda peču, tak si dovolím napsat, jak bych asi postupovala já :-) Upekla bych korpus v obdelníkové formě (při nejhorším v nějakém pekáči), potom vykrála hlavu, odřezky bych rozdrobila, navlhčila rumrm či kávou a přidala trochu krému.No a z té hmoty bych se dala do tvarování obličeje. Po ztuhnutí bych potáhla marcipánem. Na netu určitě najdete aspoň několik dortů Shreků pro inspiraci. Aspoň já jsem na nějaké narazila:-) Tak přeji mnoho zdaru!

odpovědět

Nadpis: Re: Dort SHREK
Od: zdenka

Vloženo: 23.06.2007 14:19:23.
ID: 2244.


mohla by som sa spytat,ako robite ten domaci marcipan zo suseneho mlieka???...ja som to uz parkrat skusala-zo sus.mlieka,cukru a tuku..ale vzdy sa mi to rozpadavalo,malo kedy sa mi podarilo preniest vyvalkany tvar na tortu...

odpovědět

    Nadpis: Re: Dort SHREK
Od: dana

Vloženo: 23.06.2007 20:44:43.
ID: 2246.


Do domácího marcipánu se dává suš. mléko. mletý cukr, troška oleje a hlavní pojidlo je vaječnjý bílek . Spojit v nepříliš tuhou hmotu, raději volnější, zabalit do mikro sáčku a nechat do příštího dne v lednici. Pokud je to tuhé prohníst s kapkou vody a barvit. Pokud řídké tak přidat cukr a mléko suš. Vše dobře proválet a je připraveno k použití. Při práci ničím nepodsypáváme, ale používéme na stůl i ruce olej. Práci zdar!

odpovědět

Nadpis: Re: Dort SHREK
Od: zdenka

Vloženo: 24.06.2007 10:53:17.
ID: 2250.


dakujem za radu,len by ma este zaujimalo v akom pomere sa to miesa

odpovědět

Nadpis: Re: Dort SHREK
Od: mita

Vloženo: 18.07.2007 15:10:34.
ID: 2424.


Dobý den,
dorty tytu Shrek peču skoro pořád(je to asi hit!!).Paní Romana měla pravdu ,kvůli tvaru obličeje je lepší korpus upéct v hranaté formě(obdělník),potom si z toho vykrojíte takovou šišku-ovál),a ty zbytky potom různě seskládávám na líce,pusu-rty,nos .Oči dělám z marcipánu -z čokolády se mi zdají být smutné.

odpovědět

    Nadpis: Re: Dort SHREK
Od: petulkapit

Vloženo: 20.07.2007 15:10:57.
ID: 2438.


Děkuju,zkusim ho ! POtahujete to marcipánm?

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Dort SHREK
Od: mita

Vloženo: 23.07.2007 13:00:40.
ID: 2461.


ano marcipánem.Ale lze to vyhladit i krémem.


odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.