Cukrář.cz

Reklama



Téma "Recept na nejlepší marcipán"


Recept na nejlepší marcipán
Od: Adéla S.

22.1.2005 14:10:12.
id: 209.


Prosím nepiště mi někdo recept na dobrý marcipán. Předem děkuji

odpovědět

Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 9.2.2005 1:58:32.
ID: 229.


Dobry den,
marcipan, pouzivany v kuchyni jiz od 16. stoleti, at uz jako napln, ozdoba ci "poleva" dortu, by mel obsahovat nejmene 25 procent mandli, jinak se mluvi o mandlove paste. Pravy marcipan 50%.

V obou receptech, ktere prikladam, je nutno mit loupane mandle co nejjemneji umlete, v komercnich zarizenich se lisuji mezi valci, cim jemneji mlete, tim je vysledek lepsi.
Opatrne s barvenim, nejlepsi je zaschle ozdoby obarvit za pouziti modelarske strikaci pistole, ovsem chce to cvik (a investici). Nebo stetecek, trpelivost a pevnou ruku, cimz nerikam, ze nemuzete dosahnout skvelych vysledku s predem obarvenou hmotou.

NEVARENY MARCIPAN
120 gramu mouckovy cukr
120 gramu mlete mandle(viz. vyse)
1 vajecny bilek
spetka soli

Vse dobre propracujte dohromady, dokud nevznikne hladka hmota, uchovavejte v lednicce v igelitu bez pristupu vzduchu.


VARENY MARCIPAN
jako "dil" muzete pouzit treba sklenici nebo hrnicek,
dulezity je pomer

3 dily mouckoveho cukru
1 dil vody
4 dily jemne mletych mandli

Svarte cukr s vodou az se rozpusti, prisypte mandle a michejte az se hmota prestane castecne lepit, potom odstavte z tepla. Hmotu hneteme drevenou vareckou, az je chladnejsi tak rukou, nejlepe na mramorove desce. Propracujte az hmota zchladne a je hladka, skladujte opet v chladnicce v igelitu.

Existuje mnoho dalsich receptu na marcipan, stejne tak jako na hmotu ze suseneho mleka apod., v domacim prostredi si myslim ze jsou dva vyse uvedene relativne pouzitelne.

Hezky den a vesele peceni,
Tomas Sedlacek

odpovědět

    Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: Zdenka

Vloženo: 15.11.2005 12:32:32.
ID: 537.


Zdravím, přesně tak se snažím dělat marcipán,ale stává se mi, že se při hnětení hmoty oddělí tuk, uvolněný z mandlí. Mohu tomu nějak zabránit? Děkuji za radu.

odpovědět

    Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: kapitan

Vloženo: 4.12.2010 14:43:41.
ID: 7826.


Supr recept, hned jsem ho vyzkousel. Svaril jsem tedy trtinovy cukr hnedy. Do druhe varky jsem cast mandli nahradil vlasskym orechem a chutove velmi zajimave. Hlavne se mi libi, ze to neni jen samy cukr.!

odpovědět

Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: elisabeth

Vloženo: 15.11.2005 18:40:42.
ID: 541.


300 g práškového cukru, 100 g sušeného mlieka ,1 bielok, asi 5-8 dkg palmarín alebo iný tuk, pár kvapiek mandlovej esencie, všetko spolu vymiešať, na doske posypanej práškovým cukrom vyvalkať na potrebnú hrúbku- použiť podľa potreby

odpovědět

Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: Evča V

Vloženo: 9.3.2006 14:34:22.
ID: 699.


Koupila jsem polotovar - mandlovou pastu, ale nikde mi neřekli jak s ním dále pracovat. Zda ho rozpracovat ručně, nebo rozehřát ve vodní lázni. Poradí mi někdo?

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: isuri

Vloženo: 30.8.2010 11:38:51.
ID: 7659.


Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, čím marcipán barvíte a popřípadě, kde barvy seženu.děkuji za odpověď irena

odpovědět

    Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: donpablo

Vloženo: 9.9.2010 21:53:35.
ID: 7672.


barvy ma firma FIALA a je na Smichove Praha 5 jinak to jsou gelove barvy nejlepší

odpovědět

Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: alienka33

Vloženo: 26.9.2010 10:38:31.
ID: 7682.


potravinarska farba. treba trocha rozpustit v par kvakach studenej vody a zmiesit do materialôu

odpovědět

Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: terka

Vloženo: 25.3.2012 16:04:05.
ID: 8550.


Je opravdu nutné ay byly oloupané?

odpovědět

    Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: kutggh

Vloženo: 9.4.2013 12:42:05.
ID: 10009.


když nebudou loupané marcipán bude hnědej a ne bílej....

odpovědět

Nadpis: George Martin Jr
Od: George

Vloženo: 6.3.2019 6:02:50.
ID: 14008.


Hello there,

My name is George and I'd like to know if you would have some interest to have your website here at cukrar.cz promoted as a resource on our blog georgemartjr.com ?

We are updating our broken link resources to include current and up to date resources for our readers. Our resource links are manually approved allowing us to mark a link as a do-follow link as well
.
If you may be interested please in being included as a resource on our blog, please let me know.

Thanks,
George


odpovědět

Nadpis: Re: Recept na nejlepší marcipán
Od: Vladimír Milt

Vloženo: 10.3.2019 8:23:18.
ID: 14010.


Dobrý den dělal jsem jednou v životě pravou mandlovou modelovací hmotu z glukózou a fondantem ta hmota se dělá tak že se svaří cukr, pak z odloupanými mandlemi drcenými na určitou teplotu do schladnuti se občas zamicha poté semele na melangeru ale postupně a poté když je hmota jemnější tak se postupně začne prodělávat fondán z glukózou ( skrobovym sirobem) a nakonec se to opatrně mele až do uplnne hladkosti takže jak chcete je to na vás jestli chcete napíši vám přesnou gramáž a recepturu modelovala mi z toho hodně šikovná kamarádka na modelování a říkala že je to super Jinak kdyby jste to chtěla vydet jak vypadají z toho výrobky tak je to na Výstava Život je sladký Cukráři jedou perníky vezou na internetových stránkách muzea V Plzni a Západočeského Cukrář Vladimír Milt.

odpovědět

Nadpis: jaké v tomto roce v ČR jsou cukrářské výstavy a k
Od: Vladimír Milt

Vloženo: 10.3.2019 9:03:05.
ID: 14011.


Dobrý den Chci se zeptat kde a kdy jsou v tomto roce cukrářské veletrhy a výstavy vím že je to i na internetu ,ale víc lidí víc ví Děkuji moc Cukrář Vladimír Milt Plzeň

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek 19. září 2019
svátek slaví Zita, zítra Oleg

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.