Cukrář.cz

Reklama



Téma "Náhrada řepného cukru, cukrem fruktózním"


Náhrada řepného cukru, cukrem fruktózním
Od: Richard Fládr

13.6.2018 18:21:18.
id: 13845.


Omlouvám se, že jako čerstvý důchodce a začínající cukrář-amatér se obracím s dotazy na profesionály. Ale na koho jiného bych ale se měl obrátit, že?
Dotaz č. 1: Lze při výrobě marcipánu nahradit řepný cukr cukrem fruktózovým? A pokud ano, pak jaký by měl být poměr tohoto cukru a mandlí, aby vznikl kvalitativní i chuťový ekvivalent pravého marcipánu (50% madle + 50% řepný cukr)?
Dotaz č. 2: Po předcích jsem zdědil řadu různých, dnes již i neobvyklých, kovových formiček na krémy plněné drobné stolní zákusky. Bohužel mé pokusy tyto formičky použít na tvarování marcipánu jako korpusů pro plnění různými zmrzlinami a sorbety (vlastní výroby) skončily žalostně, z formičky jsem je nedostal ven bez naprostého zničení. Je nějaký postup, umožňující po vytvarování marcipánu ve formičce, jej také snadno bez zdeformování ztvarovaného marcipánu z této formičky dostat ven?
R. Fládr


odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je neděle 20. ledna 2019
svátek slaví Ilona, zítra Běla

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.