Cukrář.cz

Reklama



Téma "Plastický cukr a čokoláda"


Plastický cukr a čokoláda
Od: Janika

21.8.2006 20:04:36.
id: 1169.


Prosím, můžete mi poradit co je to plastický cukr a čokoláda a z čeho se to dělá?? Myslím, že se to používá na ozdoby dortů, je to tak?
Děkuji.

odpovědět

Nadpis: Re: Plastický cukr a čokoláda
Od: Johny

Vloženo: 22.8.2006 18:24:08.
ID: 1173.


Plastický cukr je hmota trochu podobná marcipánu, neřekl bych vůbec, že je to samé! Výborně se dá použít na modelování ozdob, potahování dortů ... Plastická čokoláda je "plastická hmota" vyrobená z čokolády, sirupu a cukru - bohužel přesné složení nemohu prozradit, doporučuji zajet do Prahy na kurz, kde se práce jak s plastickým cukrem, tak s plastickou čokoládou vyučuje. Ceny nejsou nijak drastické a za konečný výsledek určitě stojí!

odpovědět

    Nadpis: Re: Plastický cukr a čokoláda
Od: Janika

Vloženo: 23.8.2006 16:15:06.
ID: 1176.


Johny dekuji!

odpovědět

       Nadpis: Re: Plastický cukr a čokoláda
Od: Johny

Vloženo: 23.8.2006 18:48:44.
ID: 1177.


Janinko, není vůbec zač!

odpovědět

Nadpis: Re: Plastický cukr a čokoláda
Od: Johny

Vloženo: 27.10.2006 5:34:19.
ID: 1376.


Receptura na plastický cukr je patentována paní profesorkou Slavíkovou, na kurzu nedostanete recept, to je myslím jasné, ale naučíte se připravovat správně plastickou čokoládu + pracovat s ní. Též se naučíte pracovat s plastickým cukrem.

odpovědět

    Nadpis: Re: Plastický cukr a čokoláda
Od: marika

Vloženo: 15.11.2006 21:43:52.
ID: 1418.


No já si ho chtěla koupit ale byl to docela porod. Nejdřív jsem musela čekat než bude (a to dost dlouho - více než měsíc) no a pak když byl tak se s ním tak divně pracovalo. Ptala jsem se p.Slavíkové a bylo mi navrženo ať přijedu, že to pořešíme v Praze. No myslím, že abych jela přes celou republiku kvůli kýblíku cukru je finančně nerentabilní. Zkontaktovala jsem několik známých a známý známých a dozvěděla jsem se, že plast.cukr nemá vždy stejnou kvalitu a není dostupný vždy když chcete. Od té doby se možná něco změnilo-nevím ja se za ten více než rok naučila pracovat s jinými materiály-obdobnými, vždy dostupnými a se stálými kvalitativními vlastnostmi.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: jedinečný vzdělávací projekt o reálné výživě a hubnutí www.Akademie-Zdravi.cz
       Nadpis: Re: Plastický cukr a čokoláda
Od: Johny

Vloženo: 23.11.2006 16:15:50.
ID: 1436.


Dobrý den!
Pokud jsem ve svých článcích / Kurz umělecké cukrařiny ... / psal o hmotě zvané plastický cukr, jednalo se o sněhobílou plastickou hmotu vynikajících vlastností a hlavně skvělou chutí, s kterou jsme při kurzech opravdu pracovali. Je mi opravdu líto, že ke konečnému spotřebiteli se dostane hmota úplně jiných vlastností. Bohužel podobné informace o kterých zde píše Marika, se dostaly i ke mně. Domnívám se, že by bylo vhodné, aby se k celé záležitosti vyjádřil i výrobce plastického cukru.
S pozdravem Johny

odpovědět

          Nadpis: Re: Plastický cukr a čokoláda
Od: Lucie

Vloženo: 10.1.2007 16:27:07.
ID: 1584.


Dobrý den!
Valice ráda bych se naučila vyrábět ozdoby na dortíky(fantazie by pracovala,ale..).Rozplýlám se nad krásou těch krásných uměleckých děl na soutěžích.Mohl by jste mi doporučit nějaké kurzy)popř.literaturu) i pro necukráře?
Děkuji Lucie

odpovědět

Nadpis: Re: Plastický cukr a čokoláda
Od:

Vloženo: 16.12.2006 16:05:13.
ID: 1522.




odpovědět

Nadpis: Re: Plastický cukr a čokoláda
Od:

Vloženo: 23.1.2007 19:54:37.
ID: 1623.




odpovědět

Nadpis: Re: Plastický cukr a čokoláda
Od:

Vloženo: 5.3.2009 15:37:58.
ID: 5956.


Ja som si objednala z jedného internetového obchodu plastický cukor, ale teraz neviem ako s ním pracovať.Myslela som si,že tam bude automaticky priložený návod a mám len nádobu s bielym kryštalickým cukrom.Poradíte ako na to?Ďakujem Vôbec s tým nechcem podnikať, potrebujem to pre vlastnú potrebu, rada sa babrem s takými somarinkami

odpovědět

Nadpis: Re: Plastický cukr a čokoláda
Od: Monika

Vloženo: 29.2.2012 11:21:34.
ID: 8442.


Dobrý den,doma jsem si udělala plastickou čokoládu ( 300g neředěné čokolády + rozvar 30ml vody,30g cukr.kr a 100g medu) ... Hmota se zdá být dobrá,ovšem he hrozně řídká a teče. Mohly by jste mi poradit čím jí mohu zahustit ? :-) děkuji Monika

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý 25. června 2019
svátek slaví Ivan, zítra Adriana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.