Reklama
        
           
           
            
            
            
            
            
            
          
          
          
           
        
                     
                     
                     
       | 
      
      
      
Téma "Tvrdé bonbony, cukrový rozvar"
 
  
    
		
		  | 
		    | 
		    
		      Tvrdé bonbony, cukrový rozvar 
		      Od: puma 
		     
		     | 
		    
		      08.05.2014 1:36:09. 
                     id: 10515. 
			 
		     | 
		   
		  
		    |   | 
		     
			Dobrý večer, chci udělat tvrdé bonbony a nejde mě to. ::)) Karamelové už umím, ale nejsem schopen svařit cukr na silný lom cca 135 st.c. Dávám na kilo cukru cca litr vody, svařuji pomalu, ale při cca 128 st. c mi začne cukr rekrystalizovat. Další otázka: Kdy přidat do rozvaru kyselinu citronovou, aroma a v jaké formě ? Uvítám i odkazy na stránky, kde se toto řeší. Pomohlo by mě přidat do rozvaru cca třetinu množství cukru glukozového sirupu ? Zabránil by ten glukozový sirup předčasné rekrystalizaci cukru a zároveň by to pak bylo ny silný lom ? tedy tvrdé bonbony? Díky za reakce.
		     
  
		     odpovědět
  
		    |  
	 
	 |   
  
    
      
      
	
	  
| 
 | 
    
      Nadpis: Re: Tvrdé bonbony, cukrový rozvar 
      Od: Martin 
     
     | 
    
      Vloženo: 11.05.2017 22:57:50. 
                     ID: 13680. 
			 
     | 
   
  
    |   | 
     Asi je to již nějaké doba a možná jste na výrobu již přišel. Pokud ne tak na výrobu tvrdých bonbonů typu roks se používá vždy glukozový sirup. Více o postupu určitě najdete na youtube.
  S pozdravem Martin
		     
  
		     odpovědět
  
    |  
 
     |   
 
Reagovat k tomtuto tématu
  
       | 
      
      
      
         
          Dnes je úterý úterý 4. listopadu 2025 
          svátek slaví Karel, zítra  Miriam
         
       
          
            
            
            
            
          
                
        Top 5 měsíce
        
          Reklama
           
        
          
        Reklama
        
        
        
        
        
          
        Reklama
        
        
        
        
        
       |