Cukrář.cz

Reklama



Téma "Tvrdé bonbony, cukrový rozvar"


Tvrdé bonbony, cukrový rozvar
Od: puma

8.5.2014 1:36:09.
id: 10515.


Dobrý večer, chci udělat tvrdé bonbony a nejde mě to. ::)) Karamelové už umím, ale nejsem schopen svařit cukr na silný lom cca 135 st.c. Dávám na kilo cukru cca litr vody, svařuji pomalu, ale při cca 128 st. c mi začne cukr rekrystalizovat. Další otázka: Kdy přidat do rozvaru kyselinu citronovou, aroma a v jaké formě ? Uvítám i odkazy na stránky, kde se toto řeší. Pomohlo by mě přidat do rozvaru cca třetinu množství cukru glukozového sirupu ? Zabránil by ten glukozový sirup předčasné rekrystalizaci cukru a zároveň by to pak bylo ny silný lom ? tedy tvrdé bonbony? Díky za reakce.

odpovědět

Nadpis: Re: Tvrdé bonbony, cukrový rozvar
Od: Martin

Vloženo: 11.5.2017 22:57:50.
ID: 13680.


Asi je to již nějaké doba a možná jste na výrobu již přišel. Pokud ne tak na výrobu tvrdých bonbonů typu roks se používá vždy glukozový sirup. Více o postupu určitě najdete na youtube.

S pozdravem Martin

odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa 22. listopadu 2017
svátek slaví Cecílie, zítra Klement

Top 5 měsíce

Reklama

Tipy na recept

Reklama

(c) 2001-2017 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.