Cukrář.cz

Reklama



Téma "Prosím o radu"


Prosím o radu
Od: Ctibora

30.04.2013 15:33:42.
id: 10055.


Dobrý den, zajímám se o pečení dortů, ale nikdy se mi nepovedou jako z cukrárny, chtěla bych vědět, zda se do těsta přidávají nějaké směsi, nebo jsou nějaké fígly.Mám na mysli takové ty poctivější dorty, které se rozplynou v ústech a ne ty z tuků, co zůstávají na patře.Děkuji moc za rady :)

odpovědět

Nadpis: Re: Prosím o radu
Od: Hromada

Vloženo: 02.05.2013 11:22:56.
ID: 10060.


fígl je v profesionálním vybavení!
Někdo samozřejmě šidí rostlinejma svinstvama, nebo to dělá instantně ze směsí.
Ty chuťově nejlepší dorty jsou však dělány ze základních surovin, podobně jako to děláte doma.
Rozdíl je opravdu hlavně ve vercajku. Jako u každého řemesla, to chce nejdřív nakoupit kvalitní nářadí.


odpovědět

Nadpis: Re: Prosím o radu
Od: johny

Vloženo: 02.05.2013 18:11:26.
ID: 10061.


Vážená Ctiboro, váš dotaz má velmi široký záběr, které by bylo dobré alespoň trochu konktretizovat ... jestli chcete poradit s korpusem na dort, nebo krémem či polevou???


Johny

odpovědět

Nadpis: Re: Prosím o radu
Od: Ládík Dortík

Vloženo: 03.05.2013 20:30:54.
ID: 10066.


Pokud vám jde o poctivý dort nebo dezert lze vyrobit doma 95% standartních výrobků ze základních KVALITNÍCH surovin ve výrobě se dnes používá i trochu (více) chemie která je dostupná sice pouze pro profesionální použití ale i značná část toho, se dá normálně koupit, pokud na korpus použijete standartní suroviny jako je čerstvé vejce, cukr, mouka + případně kvalitní kakao a olej, budete mít nejlepší korpus na světě ze směsí nikdy dobrý korpus neupečete, směs používaj odborníci co jsou líný dělat a práci si co nejvíce ulehčit... pokud na krém použijete mléko, cukr, žloutky, vanilku (nebo si to ulehčíte kukuřičným škrobem) bude to super jinak velké použití v lehkosti krémů skrývá obyčejná kvalitní smetana. Kupříkladu kterou když vyšleháte a promícháte s rozehřátou kvalitní hořkou čokoládou (min 50% kakaa) v poměru 2.5 : 1 a přidáte trochu své fantazie budete mít to co jste chtěla. Jinak je potřeba mít trocha toho umu a zkušeností, jinak v domácím prostředí při neznalostech vám to zabere nějakej ten čas zkoušení a expedimentování. Co se týče profesionálního vybavení pokud nechcete dělat 10-20 korpusu najednou tak vám stačí klasické domácí vybavbení i trouba.

odpovědět

Reklama
Doporučujeme: Jedinečná cukrárna Větrník v Brně
Nadpis: Re: Prosím o radu
Od: Redakce

Vloženo: 10.05.2013 13:53:41.
ID: 10084.


Vážení čtenáři, diskuze na téma "Prosím o radu" - ale v některých případech i další - nabyla osobních rozměrů spočívající ve vzájemném napadání a osočování, místo toho, že by měla obsahovat odborné příspěvky, respektive osobní postřehy sloužící k rozvoji naší práce.
Protože tato negativní skutečnost začala gradovat do různých impertinencí, došlo k rozhodnutí, že tyto příspěvky nebudou zveřejněny a zůstanou pouze ty, které mají se záměrem této rubriky seriózní spojitost. Cukrářský Blesk z toho odborného média nehodláme v žádném případě vytvářet, na to si prosíme, zvolte jiný druh sdělovacích prostředků. Žádáme vás, abyste se pro příště takových případů vyvarovali, kdy přípěvky tohoto druhu nebudou zveřejňovány.
Redakce


odpovědět


Reagovat k tomtuto tématu

Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Název tématu: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.