Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: rada'

Od: Johny

Vloženo: 24.2.2012 21:10:30

Dobrý den Eriko ...

Nevím, zda oba myslíme to samé, ale jediný krém, o kterém vím, že se používá bílkový krém a máslo, je krém na Maratonky. Recept je níže ...


Maratonky – náplň vlastní

Bílkový krém –

Cukr krupice 0,320 kg, cukr vanilka 0,020 kg, bílky čerstvé 0,160 kg

Nejprve si připravíme cukerný rozvar. K 2/3 celkového množství cukru přidáme tolik vody, abychom vytvořili hustou kaši, a dáme vařit. Jakmile se nám rozvar začne vařit, dáme šlehat bílky s 1/3 cukru a vanilkovým cukrem.
Cukerný rozvar svaříme na silný let (115°C) a postupně zalijeme do pevně vyšlehaného bílkového sněhu, za neustálého chodu šlehače. Došleháme do zchladnutí.

Máslo – změklé 0,500 kg, protlak ovocný (jahodový, malinový) 0,270 kg, roztok kyseliny citrónové, roztok potravinářské barvy (červený) – stopa

Změklé máslo vyšleháme a postupně pomalu přiléváme ovocný protlak. Po vyšlehání směsi přidáme za pomalého chodu šlehače bílkový krém. Náplň ochutíme roztokem kyseliny citrónové a přibarvíme roztokem potravinářské barvy. Hotovou hmotu ihned zpracováváme beze zbytku.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý 25. června 2019
svátek slaví Ivan, zítra Adriana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.