Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: postup při tvorbě citronového krému '

Od: Johny

Vloženo: 30.10.2011 21:01:49

Dobrý den Karlo ...

Přiznávám se, že ve vašem dotazu se hůře orientuji a netuším ani k jakým účelům jste krém potřebovala, proto vám zkusím napsat recepturu na citrónový (pomerančový nebo limetkový) krém, který jsem používal ve francouzské cukrárně v Praze, plnili jsme ho do tartaletek (nízkých korpusů - košíčků z těsta podobného lineckému).

0,075 kg citrónová (pomerančová nebo limetková ...) šťáva, 0,125 kg cukr krupice, 0,004 kg citrónová (pomerančová ...) kůra, 0,100 kg máslo

2 ks (0,100 kg) vejce, 4 ks ( 0,080 kg) žloutky, 0,100 kg cukr krupice, 0,015 kg kukuřičný škrob (Maizena)

- ohřejeme citrónovou šťávu, určené množství cukru, kůru a máslo => máslo necháme rozpustit

- předšleháme si ručně metličkou vejce, žloutky a určený cukr => cukr se musí rozpustit => do vaječné směsi zašleháme kukuřičný škrob

- vaječnou směs předehřejeme přidáním 1/2 horké směsi => prošleháme a procedíme do zbylé horké směsi => opět zahříváme, přivedeme k varu a provaříme tak asi 1 minutu

- směs vylijeme do mísy a na ledové lázni za neustálého míchání ochladíme

- ochlazený krém plníme do připravených tartaletek připravených z Pâte brisée (francouzské sladké těsto)


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je neděle 23. ledna 2022
svátek slaví Zdeněk, zítra Milena

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2022 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.