Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Žloutkový krém'

Od: Johny

Vloženo: 30.10.2011 12:38:05

Laskonko,

žloutky se rády srážejí v horkém mléce ... proto když připravujete žloutkový krém, odebere se část mléka z naváženého množství, přidá se krémový prášek (nebo Maizena) a zamíchají se i žloutky (někdo dává do této směsi i cukr určený do krému) ... tato směs se poté předehřeje přidáním malého množství ohřátého zbylého mléka (popř. mléka s cukrem) a takto předehřátá směs se smíchá se zbylým horkým mlékem. Krém se poté již zahřívá (kolem 80°C), aby nedošlo ke sražení žloutků.

Doufám že vám to pomůže ...

Přeji krásné sladké tvoření ...

Johny


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pondělí 24. června 2019
svátek slaví Jan, zítra Ivan

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.