Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Jaký tuk, mouku, čokoládu,...'

Od: Johny

Vloženo: 01.01.2011 5:55:31

Krásné novoroční ranko ...

Leni nemáte vůbec zač děkovat. Je skvělé, že hledáte své chutě, to se cení. Nebojte se experimentovat, zkuste někdy použít i suroviny, které tam ostatní nedávají, leckdy i při naší praxi vznikne z omylu velmi chutný zákusek. :-))

Velmi mě potěšilo, že používáte kvalitní suroviny, a hlavně máslo. A nenechte se mýlit, dobrý a kvalitní zákusek nepřipravíte pouze z "drahých" surovin, je to vše o fantazii, chuti a šikovných nápaditých rukách! A jak jsem si mohl všimnout, leckterý laik dokáže vykouzlit tak krásné a určitě i chuťově lahodné zákusky a dorty, že leckterý vyučený cukrář se mu nevyrovná. Jedná se totiž o jednu velmi velmi tajnou cukrářskou ingredienci, která se předává z generace na generaci ... a to tu, že když někdo řemeslo dělá s láskou, je to hodně moc znát. :-))

Ano s moukou je to tak, zkuste si koupit běžně dostupnou mouku, se značkou Cl... nemám zkušenosti, dávám přednost té druhé, tu používáme i na cukrárně. Kvalita mouky hodně ovlivňuje i cukroví, z některých druhů mouk se těsta mohou drolit nebo připravit vám jiné druhy patálií. Proto doporučuji zkoušet popř. různé značky, a vybrat si poté ty, co se osvědčí.

Co se týče obsahu lepku, pružnosti a tažnosti, nejsem na toto zrovinka odborník, a listové těsto jsem naposledy připravoval před lety, zkoušku lepku matně pamatuji z učení, ale naštěstí tu je tento vynikající server a když nahoře do rámečku - hledat zadáte tento název - Vztah obsahu a kvality lepku v pšeničné mouce a pevná tuková těsta - měl by vám vyběhnout článek od PaeDr. Jitky Hladké, ve kterém popisuje celou zkoušku tažnosti lepku a jak zkoušku připravit, včetně osvětlení nutnosti přítomnosti lepku v těstech.
Silnou mouku potřebujete hlavně na přípravu listového těsta, aby bylo těsto krásně pružné a netrhalo se při vyvalování, protože listové těsto se několikrát vyvaluje a prokládá, aby se nám vytvořilo požadované "listování". :-))

Přeji mnoho úspěchů a hodně zdravíčka v roce 2011 ... :-)) Johny


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.