Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Marlenka'

Od: Beňa

Vloženo: 29.03.2006 23:02:57

Medovník nebo chcete-li marlenku Jany.Q jsem již pekla několikrát, jednou dokonce jako vánoční cukroví. Je to jeden z nejlahodnějších zákusků doma vyrobených, co jsem kdy jedla. Obdržela jsem za něj pochvalu i od příbuzných, kteří holdují téměř výhradně kupovaným produktům. I když můj první pokus neodpovídal především zpracováním mé představě(těžce zpracovatelné těsto, tvrdý i po několika dnech), chuť mě nezklamala. Moje úprava zní: zapracovat polovinu mouky a pak přidávat pouze do té doby, kdy těsto zůstává vláčné, lehce rozválitelné. Vyvalovat přímo na pečící papír. Peču do středně hnědé barvy. Do krému dávám asi 350g másla. Pláty na sebe skládám obráceně než byly pečeny silně potřené roztokem javorového sirupu a vody(1:1). Než namažu plát krémem chvíli nechám vsáknout. Jíst můžete asi za 2 hodiny odpočinuté v lednici, nejlépe však druhý den. Ještě jedna bezva výhoda tohoto moučníku. Pláty můžete mít určitě i dva týdny upečené dopředu a dodělat i v časové tísni.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.