Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Javanais'

Od: Johny

Vloženo: 29.12.2009 20:26:24

Děkuji za reakci a pro změnu nyní souhlasím já s Vámi. Když jsem byl malý, pamatuji si, že když nám maminka nebo babička pekli narozeninový dort, málokdy byl jen "piškotový". Korpusy byly hodně oříškové, čokoládové ... kam se ta naše cukrařina dostala? Proč již nepoužíváme do korpusů oříšky, mandle, vlašské ořechy ... ? Proč se již nepřipravuje na cukrárnách poctivý griliáž s oříšky? Je ještě vůbec v naší cukrařině něco, co můžeme považovat za českou cukrařinu nebo již všichni vyměnili své pohodlí a vidinu zisku za "práškovou cukrařinu" dováženou z ciziny, za ochucovací pasty plné emulgátorů a obarvené v lepším případě špenátem (pistáciové pasty) a plné jiných nesmyslů?
Jen tajně doufám, že tyto názory na náhražky mandlí za pouhou tresť a podobné, nepocházejí od profesionálních cukrářů. Jak píšete, cukrařina je o neustálém zkoušení něčeho nového. I já někdy postrádám ochotu zkusit postup, o kterém nejsem přesvědčený že bude fungovat, ale jsem ve většině případů velmi velmi příjemně překvapen. Domnívám se, že mnoho lidiček kteří chodí na tento server, si určitě i v domácích podmínkách troufne na složitější receptury, než jsou piškotové dorty, vždyť to co je ať v domácí či v profesionální výrobě nejdůležitější, není technické vybavení, ale jsou to šikovné ruce, otevřená mysl a ochota učit se stále něčemu novému.

Jelikož jsem Vám všem ve Větrníku a Vám všem čtenářům serveru cukrář nestihl popřát krásné vánoční svátky, přeji vám alespoň do roku 2010 pevné zdraví a ať se vám daří v soukromém i profesním životě. Budu se těšit na popsanou v roce 2010.

Johny


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.