Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Cukroví'

Od: Pavel

Vloženo: 06.12.2009 18:25:44

Máte pravdu o podnikání v našem státě a jeho úřednících. Zažil jsem toho hodně, od roku 1991, kdy jsem se také plný elánů a nadšen ze slibů, kterými, jak dnes vidím, nás drobné živnostníky jen oblbovali, začal podnikat. Jen několik vstřícných přístupů jsem za ty roky zažil. Dnes jsem již rok v předčasném důchodu, sice ještě mám živnost, ale sezónní, pro přilepšení. Ono s důchodem 9.450,- se moc nedá vyskakovat. Také jsem svého času měl malou cukrárnu, kde jsem byl v nájmu. Zákusky jsem si sám nevyráběl, neměl jsem na to prostory. Dodávali mi výrobci. Vím ale, co vše se kolem výroby zákusků děje. Jak u velkovýroby, malých živnostníků, výrobců tak zvaných „domácích“ zákusků i těch jak já říkám „garážových“. Nechci se ale těmito názvy dotknout ani jedněch. Cukrařina je vždy náročná na čas, práci a um bez vidiny velkých zisků. Co jsem se setkal kdy s výrobci, ve velké většině to byl hlavně jejich koníček a výrobky se nabízely samy. Ti ostatní to měli spíše jako doplněk k něčemu. Podle toho jejich zákusky tak vypadaly. Přikláním se k názoru, že sice péct zákusky se může naučit skoro každý i dobře, ale na druhou stranu, a s tím jsem se i setkal, nemá každý, hygienické návyky a zkušenosti. Ve většině si tito neuvědomují možná rizika. Ať už to jsou podmínky výroby, ale hlavně skladování surovin a v neposlední řadě vyrobených zákusků. Né každý, má doma velkou lednici, která slouží jen pro zákusky, né všechny, podmínky při výrobě splňují základní hygienické pravidla. Né všichni, si uvědomují, že zákusky konzumují hlavně děti. Ano, slyším „… nikdo se zatím z našich zákusků ještě ne…… a všem chutnají !“. Možná, ZATÍM . Bohužel, státní orgány pomocí svých úředníku, kteří se většinou drží slepě našich zákonných pasqilů, neslouží k tomu aby se podmínky pro malé živnostníky zlepšily a zjednodušily, ale naopak. Slouží jenom k represi, k znechucení malých živnostníků legalizovat svou činnost, nepřispívají jim svou radou natož pomocí a vymlouvají se na podmínky v Eurozóně. Není se čemu pak divit, že spousta pak svou činnost nelegalizuje. Nedivím se. Kdo ale zavítal na západ od našich hranic a měl možnost nahlédnout pod pokličku tamním malým živnostníkům zjistil, že je zde docela jiný přístup k podmínkám podnikání. Jen tak z příkladů : počet WC na počet míst k sezení třeba v cukrárně, nedávno již zjednodušené podmínky pro použití bezdotykových baterií, označení provozovny atd. Je toho ale kolem této problematiky spousta.
Přesto přeji všem cukrářským výrobcům, ať jejich dobroty přinášejí jen radost, potěchu z požitku smlsnout si na něčem sladkém a dobrém. Nenechat se odradit čímkoliv, závistí těch, kteří to neumějí, svévolí úředníků, … a vůbec !


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 26. dubna 2024
svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.