Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Točená zmrzlina'

Od: Pavel

Vloženo: 22.11.2009 17:20:19

Kolegové „ZMRZLINÁŘI“, Vždy se jedná o výrobu zmrzliny! Ať už děláte z čehokoliv, kopečkovou nebo točenou. Vždy zpracováváte nějaký polotovar na finální výrobek, který se potom nazývá ZMRZLINA. Bohužel zájem o „točenou“ je velký a kde kdo chce na tom profitovat, aniž by měl někdy vůbec hlubší a profesní pojem co všechno výroba a prodej rukodělné zmrzliny obnáší. Ano, koupit si stroj na točenou a smíchat s vodou hotovou směs dokáže každý. Ale ve většině se ztrácí a je podceňováno to, že i při takto jednoduché výrobě jsou mnohá i závažná rizika. Ať už je to, skladování, výroba, prodej, hygiena a v poslední řadě také samotné čistění a sanace stroje na točenou. Ono správné čistění takového stroje je někdy dosti náročné nejen časově. Ti, kteří tyto všechny faktory podceňují, nebo o nich nevědí, si asi neuvědomují, že jejich zmrzlinu konzumují hlavně děti a to někdy i hodně malé! Proto také to zařazení do „Živností řemeslných“ kdy se předpokládá, že zde budou aspoň základní vědomosti o zmrzlině a možných problémech kolem.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pondělí 22. dubna 2019
svátek slaví Evženie, zítra Vojtěch

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.