Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Jak správně nazývat '

Od: EvaK

Vloženo: 10.11.2009 14:22:51

Musím se přiznat, že jsem docela překvapená, že by se nesměl do žloutkového krému přídávat žloutek a nikde jsem o tom zatím neslyšela. Tím nechci říct, že to není pravda, protože jsem po tom zatím nepátrala, po přečtení tohoto příspěvku, ale určitě to udělám. Teď zrovna nevím, ve kterém tématu Poradny to bylo, ale tam jsme řešili právě i termín lehký máslový krém. Našla jsem v knížce - Cukrářská technologie od Aleny Půlpánové přesný popis, co to je, ale s přidáním žloutků do žloutkového krému to nemá, aspoň to tak chápu, nic společného. Přesně opisuji: při obsahu másla 45% v sušině náplně použijeme název " máslový krém", při použití margarínu "tukový krém". Při dávkování másla 30% v sušině náplně nazveme výrobek s náplní "lehkou máslovou", při použití margarínu s "lehkou tukovou". Pokud vyrobíme náplň s obsahem másla- tuku s jejich obsahem pod 30% v náplni, v tomto případě se jedná o výrobek s náplní "ostatní". A taky si myslím, že pokud by se nesměly používat žloutky do krému, který to má přímo v názvu, musel by se uzákonit i nový název pro tento krém. Možná se mýlím, ale každopádně jakékoli poznatky a názory si ráda přečtu. Eva


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je čtvrtek čtvrtek 18. dubna 2024
svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.