Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: listové šátečky'

Od: Johny

Vloženo: 26.03.2009 20:47:50

Vážený Oldo,

vím z vlastní zkušenosti, že dnešní kvalita pudinku je naprosto jiná než bývala, když jsem pudink vařil doma jako kluk. Pudink připravený z dnes prodávaného prášku je řídší než byl kdysi, o chuti se ani moc nezmiňuji. Já vám navrhuji toto řešení, nekupujte si pudink, ale uvařte si poctivý klasický základní žloutkový krém, který vaříme my cukráři. Co vy na to? Tady je receptura i s postupem -

750 ml mléko (polotučné nebo plnotučné), 0,170 - 0,200 kg cukr krupice (kdo jak má rád sladké), 0,100 kg krémový prášek (kukuřičný škrob - v obchodech jej najdete pod označením - Maizena), 0,020 kg vanilkový cukr

- !!! záměrně jsem vynechal 0,055 kg žloutky, protože při nedokonalém provaření, by mohl krém kontaminován bakteriemi salmonely !!!

- část studeného mléka si dáme stranou a rozmícháme v něm škrobový prášek (Maizenu)

- zbytek mléka a cukr přivedeme v hrci či kastrólu k varu, na chvíli odstavíme a do směsi vmícháme mléčnou směs škrobu (pokud se nám škrob nepodařilo dokonale rozmíchat a utvořili se nám hrudky, přecedíme)

- postavíme zpět na oheň a přivedeme opět k varu, je důležité krém řádně provařit - to poznáme tak, že krém nejenom zhoustne, ale zároveň nemá škrobnatou chuť

- do řádně provařeného krému zamícháme vanilkový cukr a krém vylijeme na čistý talíř nebo plech, v tenčí vrstvě nám bude rychleji chladnout
- povrch mírně pocukrujeme moučkovým cukrem - moučkový cukr se nám na krému rozpustí a zabrání vzniku tuhého škraloupu

- vychladlý krém si pomocí ručního šlehače rozšleháme dohladka a přidáme změklé máslo (na máslový krém 1 : 1, na máslový žloutkový krém 5 dílů krému a 1 díl másla)
- kdo přidá máslo tužší, mohou se mu utvořit v krému hrudky másla, pak je nutné krém v misce mírně nahřát na míse s horkou vodou, ale opatrně, ať krém nenahřejete moc

- do takto připraveného krému již můžete přidat různé přísady - např. rum, griotku ...

Tak Oldo, doufám že to pomůže a tenhle krém vám opravdu krásně zatuhne a nebude jako polévka. Kdyby bylo něco nejasného, napište.

Přeji mnoho úspěchů ve sladkém zkoumání.

S pozdravem Johny


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.