Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Odpalované těsto na věnečky'

Od: Johny

Vloženo: 05.03.2009 23:00:51

Janinko,
neděste se, všechny tři typy mouky jsou pro odpalované těsto použitelné, jak je uvedeno v receptuře. V cukrářské praxi, alespoň co je mi známo, převážně používáme hladkou mouku, vím i o hrubé mouce. Co se týče použití vody nebo mléka, i zde je obojí možné. Mléko se používá více ve francouzské receptuře na "odpalované těsto" - (pate choux nebo eclair paste), samozřejmě když použijete mléko, bude výsledný korpus vláčnější a chutnější. Někdo raději pár korun ušetří a použije vodu, nic se neděje. Stejně tak můžete v recepturách najít obměnu oleje za máslo. I toto je správně, s použitím másla bude opět výsledný korpus jemnější a voňavější.
Já osobně si raději, když to jde, dopřeji. Takže bych volil mléko a místo oleje máslo.

S pozdravem Johny.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.