Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Vanocni Perniky'

Od: Vendy

Vloženo: 21.12.2005 7:55:59

Po mnoha a mnoha pokusech jak změkčit betonové perníčky, včetně toho jablíčka, jsem získala bezvadný recept, takže když se dneska rozhodnu, že je budu upeču, tak jsem si jistá, že do Štědrého dne, tzn. za 3 dny, už nebudou, protože mi je budou ujídat hned z plechu a protože nejsem sobec, tady je recept:
Perníčky – HNED JEDLÉ
50 dkg hladké mouky, 19 dkg cukru, 12,5 dkg másla, 12,5 dkg medu, 3 vejce, 1 lžička sody, 1 – 1 ½ lžičky skořice, 4-5 tlučených hřebíčků, 1-2 rozšlehaná vejce na potření - na vál prosijeme mouku, promícháme se sodou, cukrem, skořicí a hřebíčkem. Vyhloubíme důlek a nalijeme med. Vklepneme vejce, nakrájíme na kostky máslo a rukama vypracujeme vláčné těsto. Trouba předehřátá na 150°C. Z těsta vyválíme asi 5 mm silný plát a vykrájíme různé tvary. Perníčky v dostatečném odstupu (nabydou) narovnáme na vymaštěný plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na prostřední příčce trouby asi 15 minut.
Poleva: 50 dkg moučkového cukru, 2 bílky, 1 pol. lžíce citr. šťávy.
- cukr prosít (2-3x), bílky propasírovat přes punčochu, pak ušlehat, zašlehat cukr a šťávu, šlehat 8-10 min. než se začnou dělat špičky. Ihned použít nebo mísu zakrýt mokrou utěrkou, aby poleva z vrchu neosychala. Pokud poleva zbude, můžeme ji dát do zdobičky se špičkou ve tvaru hvězdičky a stříkat na plech různě veliké pusinky. Necháme zaschnout na topení. Pusinky lze použít na zdobení cukroví nebo ty větší jako samostatný druh cukroví. Barvit lze potr. barvami.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.