Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: domácí zmrzlina'

Od: Mončík

Vloženo: 6.6.2008 20:21:39

Tak jsem našla normy:
základ: cukr krupice 1040g
žloutky tekuté 670g
mléko 2570g (2,5l)
smetana na šlehání 1600g
Do části mléka se zamíchají žloutky, ostatní mléko s cukrem a smetanou zahřejeme na 80st.C. Zalijeme směs mléka a žloutků a za stálého míchání přivedeme k varu. Zamícháme příchuť jen do části směsi a pak spojíme vše, přecedíme a vychladíme.
Příchutě:
jahoda - 1300g protlaku + 3g kys. citronové,barvivo
vanilka- 10g - přidává se hned na začátku
oříšky- oříšková pasta 250g
kakaová - kakao 100g + kak.poleva 100g - kakao se přidá a ještě převaří pak teprve polevu
káva- 300g kávový výtažek


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je neděle 18. dubna 2021
svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2021 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.