Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Panna cota'

Od: Johny

Vloženo: 19.5.2008 18:04:56

Kterak na Panna Cottu? Tady je jeden z mnoha receptur. Panna Cotta pochází z Itálie a v překladu znamená - "vařená smetana".

750 ml smetany (33% tuku), 3 lžičky želatiny, 1 vanilkový lusk (může být i rozříznutý a vyškrabaný, chuť vanilky bude ve výsledné dezertu silnější), 90g cukru krupice

- receptura je zhruba na šest mističek o objemu 150 ml
(formičky vytřeme mírně olejem, pozor olej nesmí mít
žádnou výraznou chuť)

- z celkového množství smetany si dáme cca 5 lžic stranou do mističky a posypeme ji želatinou, kterou tímto způsobem necháme nabobtnat
- zbylou smetanu, vanilk. lusk a cukr zahříváme opatrně za stálého míchání v hrnci skoro k varu => odstavíme, odstraníme vanilkový lusk a vešleháme nabobtnalou želatinu
- rozdělíme do mírně vymazaných forem nebo misek a necháme nejméně 2 hodiny v chladu
- formy nahřejeme utěrkou namočenou do teplé vody a vychlazené dezerty vyklopíme na talířky

Doporučuji podávat s malinovou omáčkou či salátem, popř. doplnit o čerstvé ovoce (jahody, maliny ...)

Přeji dobrou chuť! Jak by řekli Italové - Buona apettito!



Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je neděle 15. prosince 2019
svátek slaví Radana a Radan, zítra Albína

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.