Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Marlenka'

Od: Jana

Vloženo: 03.05.2008 9:31:29

Já ale nejsem ta Jana, co od ní všichni chcete recept, je to jenom shoda jmen, já jsem psala jenom ten karamelový krém, ale svůj recept vám taky můžu napsat, je to ovšem takový průměr vytvořený z různých časopisů a od známých, ale je jedlý.
500 g hladké mouky
160 g krupic. cukru
100 g tuku (třeba Hery)
10 polévk. lžic mléka
3 polévk. lžíce medu
2 celá vejce
1 polévk. lžíce sody

Svařím v hrnci mléko, cukr a med, odstavím a po chvilce přidám všechno ostatní, sodu radši napřed pořádně rozmíchám v mouce. Upatlám z toho hroudu těsta, z ní udělám váleček, ten rozdělím na libovolný počet dílků, každý dílek rozválím a v prudké troubě upeču. Osvědčilo se mi upéct jakýkoliv patvar, co vypadá jako republika, a hned po vytažení z trouby z něj vykrojit požadovaný tvar, třeba podle talíře. Takhle upeču všechny dílky, hned za horka vykrájím, odkrojky nechám bokem. Po vychladnutí každý kruh pořádně prokapu sladkou kávou s rumem, potřu karamelovým krémem a dám další patro, celkem 3 nebo 4. Hotový dortík celý potřu krémem a posypu pomletými odkrojky, můžu k nim přidat trochu ořechů. Nechám zaležet aspoň 24 hodin, pak se to dobře krájí. Většinou to peču třeba i na svatby jako jeden ze zákusků, proto používám malý dezertní talířek na vykrojení, pak se z jednoho dortíku udělá 8 - 12 dílků. No a ten krém jsem psala asi před týdnem - Salko moc dlouho trvá a nedokážu ho dobře uchránit před dětmi, osvědčil se mi pravý karamel, šlehačka a máslo. Tak ať se vám to podaří!


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 27. dubna 2024
svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.