Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Marlenka'

Od: Radka

Vloženo: 16.3.2008 10:12:43

Tak jsem oprášila ruštinu a přeložila to. Pokud to někdo chcete ještě doopravit můžete.
Marlenka překlad ruského receptu:

těsto
2 vejce
1 pohár cukru písku
1 pol lžíce medu
3 pol. lžíce rozppuštěného másla
1 čaj. lžička sody na 2 č. lžičky octu
3 poháry mouky

krém: 250 gr. másla
1b. kondezované mléko(na dortu 1,5 dávky)
nebo je možné udělat vařený krém
---------------------------------------------
všechny ingredience přidat v daném pořadí, mouku po pohárech zamýchávat na vodní lázní v intervalech 10 – 15 minut., potom vyválet 3 – 4 pláty(moc nepodsypávat při vyvalování moukou) a pláty můžete vyválet podle chuti tenší nebo silnější, pečeme na plechu v troubě 3 – 4 minuty.
Potom namažeme pláty krémem a pokládáme na sebe, je možné posypat ořechy mezi a nahoře, také ořezanými okraji

Dort byl připraven tímto receptem:

1 dávka koláče (dortu?)
cukr - ½ poháru
vejce - 2
tuk – 2 lžice (? lžička?)
med – 2 lžíce(? lžička?)
soda+mouka – po ½ čaj. lžičce
mouka

Postup:

dort (?): cukr + vejce, přidat tuk a med. Postavit na vodní lázeň a promíchávat. Směs je nutno dobře nahřát. Mezitím smíchat sodu s trochou mouky a neutralizovat octem (do konzistence kaše. Vlít tuto směs do směsi na vodní lézni, intenzivně míchat. Pozor, směs bude pěnit.
Přidávat po částech mouku a míchat.
Sundat s vodní lázně a přidat ještě mouku do měkkého těsta, které se nelepí na ruce. Rozdělit na 4 části a rozválet pláty. Plech posupat moukou(rozhodně bych raději pekla na pečícím papíře). Těsto se peče opravdu rychle méně než 5 min.Upéct do zlatova a sundat!
Aby bylo možno přendat plát je nutno ho natočit na váleček a pak rozvinout.Myslím že, pokud se bude péci na pečícím papíře toto nebude nutné.

Nechat nasáknout vařených krémem:
1 pohár cukru, ½ poháru, mléka, 200 gr. másla, vanilka,
Smíchat cukr, mléko, a vanilku. Přivést do varu a celou dobu míchat. Když začne vřít sundat s ohně. Zvlášt rozmýchat v misce máslo. Jak sirup vychladne(musí vychladnout jinak bude velmi řídký) přidat máslo a intenzivně šlehat, lépe toto dělat v mixeru.

Polit čokoládovou polevou:
Ingredience: kakaový prášek, cukr, voda, máslo. Vše pro oči


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý 20. srpna 2019
svátek slaví Bernard, zítra Johana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.