Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Další vzdělávání ...'

Od: stela

Vloženo: 09.03.2008 23:26:36

Jsem hodně mlsná, miluju větrníky a už na první pohled poznám jestli jsou umělé nebo ty fantastické! Nenávidím to barevně a tvarově hloupé dortové zdobení a rádoby inovace cik cak čokoládou. Viděla jsem skripta pro cukráře a návrhy předloh - dost hrozné. Jednou jsem šla na den otevřených dveří v místní střední hotelové škole. Jako ochutnávku nabízeli mj.dva druhy litého koláče ze směsi. Ani to neuměli nakrájet, bylo to tam v drobkách a neuměli mi vysvětlit v čem se liší jeden od druhého. Opakovali stále dokola, že jeden se jmenuje Tak a druhý zase Jinak a v tom je prý ten rozdíl. Odešla jsem z cukrářské sekce do kuchařské a tam se chechtala jedna studentka, co prej je to za blbost "hovězí filé", když přece filé je ryba. Dohlížející profesorka se jí zeptala, do kterého ročníku chodí. Odpověď: do třetího.
Všechny moje známé, teda ty které pečou, pečou božské koláče, bábovky, záviny - lahůdky. Žádná z nich není vyučená pekařka ani cukrářka.
Přeju Vám všem, kteří milujete cukrářské výrobky mnoho stejně mlsných zákazníků jako jsem já. Jednou se třeba odvážím otevřít si cukrárnu, kde nebudou studit kovové židle a nebude tam v nabídce gumový štrůdl vylepšený "šlehačkou" z lahve. Pak znovu zavítám na tyto stránky a budu hledat VÁS, kteří tvoříte ze srdce a pro potěchu jazyka. Přeji hodně štěstí a neutuchající nadšení.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 20. dubna 2024
svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.