Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Krém do laskonek'

Od: Johny

Vloženo: 4.3.2008 16:27:06

Zdravím Markétku!
Tak nejprve bych začal přípravou základním žloutkovým krémem - základ pro máslový krém a potom se podíváme na přípravu griliáže?
Základní žloutkový krém - 170 g cukru krupice, 67 g sušené mléko, 100 g maizena nebo krémový prášek, 53 g žloutky pasterované (nemusí být), 1 ks vanilkový cukr, 670 g voda => u takto malého množství všechny přísady prošleháme a za stálého míchání provaříme do té doby, dokud krém neztratí škrobnatou příchuť (chuťově jemný, bez nepříjemné chuti škrobu) => krém buď vylijeme na čistý plech nebo talíř a mírně posypeme moučkovým cukrem, aby se nám nevytvořil tuhý škraloup nebo dáme krém rovnou míchat na pomalý chod, dokud nevychladne.
Pokud jsme krém nechali vychladnout na plechu, ušleháme jej do hladka a přidáme změklé máslo (pokojové teploty) - při přípravě máslového krému používáme poměr základního žloutkového krému a másla 1 : 1, tudíž např. 500 g krému a 500 g másla => vyšleháme, popř. pokud je potřeba mírně nahřejeme. Ze základního žloutkového krému můžeme připravit i tzv. žloutkový máslový krém, který používáme k plnění věnečků z pálené hmoty, zde je poměr 5 dílů základního žloutkového krému a 1 díl másla.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pondělí 28. září 2020
svátek slaví Václav, zítra Michal

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.