Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: prášková fondánová poleva'

Od: Karlos

Vloženo: 29.2.2008 7:47:10

Zkuste si ji radši vyrobit! Není to tak těžké, stačí zakoupit glukopur(čistá glukoza) v kauflandu, hipernově či jiném marketu. Na množství sacharosy je vhodné dát 20% glukosy. Já to dělám asi z 200g cukru, na to 40g glukózy. Cukr uvaříte na cca 115C a postupně omývejte stěny např mašlovačkou a vodou, aby se netvořily krystalky, při dosažení té správné teploty...asi 115, (očko foukátka tvoří bubliny z roztoku), pak nasypte do vroucího roztoku glukosu, a dobře rozvařte, omývejte stěny nádoby vodou a mašlovačkou, tím také dodáte trochu vody(lehké doředění).....rozvařený roztok by měl opět dělat bubliny z kontrolního drátěného oka.Glukosu je nutné přidat až na konec.! Pak to jen vylijete na plech, a dravě míchejte, v určitém okamžiku se začnou tvořit krystalky, hmota bělá...chvíli to trvá bez chlazení, musíte vydržet. Takto připravený fondán je dost dobrý, již jsem s ním nějaký ten věneček a větrník potáhl. Mějte se.

Karel.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota 25. ledna 2020
svátek slaví Miloš, zítra Zora

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.