Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Marlenka'

Od: viktor

Vloženo: 16.01.2008 21:35:58

pretože recept bol ne´plný tak aby bol celý, pekne pokope

Keď sa blížia židovské sviatky. Menovite, keď sa oslavuje ROŠ CHA - ŠANA alebo Nový rok na stole by mali stáť sladké jedlá, predovšetkým z medu. Patrí sem RYZEC alebo nektárium , v Rusku "ryžik" alebo medovik, tu je pod názvom marlenka. Dosť úvodu a teraz recept:

Potraviny: 3 vajcia, 2 poháre múky, pohár cukru, polievková lyžica medu, 60 gramov masla, kávová lyžička sódy.

Postup:
Maslo rozpustíme v nádobe vo vodnom kúpeli, pridáme med, dobre rozmiešame. Prisypeme cukor a premiešavame do úplného rozpustenia. Pridáme vyšlahané vajcia, stále premiešavame vo vodnom kúpeli.

Potom nádobu dáme na oheň, pridáme sódu a keď zmes získa bielu farbu a zapení, odložíme z ohňa a ešte do teplej zmesi za stáleho miešania pridáme múku. Teplé cesto rozdelíme na 6 bochníkov. Každú časť vyvaľkáme na pečiacom papieri (kto má môže aj na pauzovacom) alebo na suchej doske, po získanie okrúhleho tvaru v hrúbke 0,5 cm. Každú platňu pečieme 3-4 minúty v nie príliš horúcej rúre jednu za druhou, rad radom po sebe.

Keď máme upečené všetky častí, okraje zrežeme aby sme získali okrúhly tvar torty (môžeme použiť tanier alebo vrchnák potrebnej veľkosti/. Získané odrezky rozmrvíme na omrvinky, ktorými posypeme vrch a okraje torty.

Ako náplň použijeme šodó, smotanový krém (0.5 litra sladkej smotany 0.5 pohára cukru), alebo uvarené kondenzované mlieko ( ale vtedy je torta mierne presušená a presladená).
Vybratým krémom výdatne natrieme vrch každej platne. Vrchnú platňu a boky ešte posypeme získanými omrvinkami. Tortu dáme na chladné miesto a necháme dobre presiaknuť. Preto je lepšie tortu upiecť už „včera“


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je středa středa 24. dubna 2024
svátek slaví Jiří, zítra Marek

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.