Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: gumpasta,tvarovaná čokoláda'

Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 10.06.2005 3:51:35

Gumová pasta (cca.0,5kg):
1 vrchovatá polévková lzíce glukozy
3 polévkové lzíce vody
1 polévková lzice gumy*
400-500 gr. mouckového cukru
**lze pridat lzicku citronové stávy, nemusí být
V teplé vode rozpustte glukozu, smíchejte gumu s 1/4 cukru a spojte s vodou a glukozou. Dobre smichejte, postupne za staleho propracování pridávejte cukr.
*Gum-tex™, tragacanth gum, gum arabic, pod temito nazvy hledejte, prvne jmenovana je komercne pouzivana, nejrozsirenejsí gumova smes, doufejme ze i nejdostupnejsi, kilogram asi za 1000Kc.

Pokud lze sehnat smes, tim lepe, v zahranicí napr. firma Wilton, zasila i do CR /z USA/, budete potrebovat bankovni kartu, mluvit Anglicky, tel. je +1 800 794 5866 (on-line objednavky pouze z USA). Postovne by melo byt cca15USD/kg, posta trva 4-8 tydnu.V nabidce maji i Gum-tex (200gr/15USD)i mix na gumpastu (600gr/5,99USD).
Gumová pasta je lepsí na praci nez napr. marcipan, je hladka, da se vyhladit do tlustky jako papir, ovsem po uschnuti tvrdne, tim padem se i lame, proto se napr do okvetnich listku kvetin/lilie/ davaji dratky apod., vyhodou je, ze schnuti trva nekolik desitek hodin, i dny.Barvi se predem, ale pokud to berete opravdu vazne, airbrush/strikaci pistole vam nesmi chybet, idealne z modelarske prodejny.Lze uchovat nekolik mesicu, ovsem velmi dobre zabalena v chlednicce, bez pristupu vzduchu.



Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.