Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: učni'

Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 14.11.2007 23:48:06

Osobne si mysim ze hodnoceni by melo v prve rade zahrnovat primo vykon/zrucnost/dovednosti, primo umerne rocniku.
Pro znamkovani z teoretickych vlastnosti je pro studenty (nerikejme jim ucni, i kdyz se vlastne uci) urcena teoreticka cast vyuky ve skole, pokud mate hodnotit praxi, potom bych nechal teorii na ucitelich ve skole.

Umerne ke stupni studia bude asi klicovy prvek v hodnoceni, jak jinak, 15, 16 ti lety prvni tyden na praxi asi nebude mit kdovijaky "fortel", ostatne ja jsem take zpocatku delal prace ktere byly spise pro jiny obor . . ;-)

Dochazka, hygiena, obleceni, vystupovani - to jsou sice na prvni pohled podruzne veci, nicmene velmi dulezite pro budouci uplatneni. A cim vice na ne budete klast duraz, tim "kulturnejsi" a do jiste miry kvalitnejsi generaci cukraru vychovate.
Protoze pri pohovoru do zamestnani budou tyto veci rozhodovat, dovednosti jsou, bohuzel, az na druhem miste, ty nikdo v kancelari nezjisti, ale to ostatni ano.

Jeste bych rad dodal - "levna pracovni sila" -
ano, casto jsem se setkal s timto pojmem a striktne ho odmitam a povazuji za extremne neprofesionalni pristup zamestnavatelu.

Nastesti, v teto dobe kdy pocet a kvalitu vychazejicich studentu ovlivnuji (skoro uplne) pozadavky trhu prace a ne petiletkove tabulky, tento termin mizi a je mene casty. Vysledkem je nesmirne zvyseni kvality, i kdyz se projevi az tak s pristi generaci. Bavime se o ceskem skolskem systemu, nicmene pokrok za poslednich nekolik let je velky.
Diky vsem kdo na nem maji podil, i ten nejmensi.

Tomas Sedlacek


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 27. dubna 2024
svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.