Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Dobošové rezy'

Od: sacher

Vloženo: 08.10.2007 14:59:35

Dobrý deň,
nesůhlasim s názorom, ktorý sa tu prezentuje, pretože Dobošová torta je z maďarskej kuchyne. Ale niečo ku kremu, ja zásadně varím cukor, kakao a vodu v celku, keď vidim, že sa doslovně kapalina stane ťahavou - ako nit, stiahnem z ohna, počkam cca 5 min. a do horuceho pomaly zamiešam všetko maslo, tento krem je v domácich podmienkach treba varit aspon den dopredu,ako dobre studené potom vyšlaham. Šlahat treba aspon el. šlahačom 20 - 30 min., aby krem bol lahky, mal vela vzduchu v sebe,... a k pečeniu, pečiem na mastnom a mukou vysypanom papiery, a tvarujem cez dortový kruh, kruh dam na papier, nalejem cesto, rozotriem až po okraj, a bez kruhu pečiem cca 10 min, aby jemne zahnedlo, je to tenke cesto neni treba ho dlho piect. Muku použivam zásadne hladku, a pomer: l vajce, 20 g cukru, 20 g hladkej muky.
Dobru chut.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je sobota sobota 27. dubna 2024
svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.