Reklama
|
Přidat příspěvek do diskuse
Odpovídáte na příspěvek 'Re: Dobošové rezy' |
Od: sacher |
Vloženo: 08.10.2007 14:59:35 |
Dobrý deň, nesůhlasim s názorom, ktorý sa tu prezentuje, pretože Dobošová torta je z maďarskej kuchyne. Ale niečo ku kremu, ja zásadně varím cukor, kakao a vodu v celku, keď vidim, že sa doslovně kapalina stane ťahavou - ako nit, stiahnem z ohna, počkam cca 5 min. a do horuceho pomaly zamiešam všetko maslo, tento krem je v domácich podmienkach treba varit aspon den dopredu,ako dobre studené potom vyšlaham. Šlahat treba aspon el. šlahačom 20 - 30 min., aby krem bol lahky, mal vela vzduchu v sebe,... a k pečeniu, pečiem na mastnom a mukou vysypanom papiery, a tvarujem cez dortový kruh, kruh dam na papier, nalejem cesto, rozotriem až po okraj, a bez kruhu pečiem cca 10 min, aby jemne zahnedlo, je to tenke cesto neni treba ho dlho piect. Muku použivam zásadne hladku, a pomer: l vajce, 20 g cukru, 20 g hladkej muky. Dobru chut. |
|
|
|
Dnes je sobota sobota 27. dubna 2024
svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Top 5 měsíce
Reklama
Reklama
Reklama
|