Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Drops'

Od: Tomas Sedlacek

Vloženo: 09.02.2005 1:49:42

Nejsem si vubec jisty jestli recepty co mam (zahranicni), ktere pouzivaji "corn syrup", coz je mozno prelozit pouze jako kukuricny sirup, muzete tuto slozku nahradit vami zminovanou glukozou. Je dost mozna ze ano, kazdopadne corn syrup je husta tekutina, pruhledna a priserne sladka, myslim ale ze presne toto v obchode nenajdete.

Muzu vam ale poradit, ze na tvrde bombony se cukr (resp. cukr s vodou a corn syrup - nebo glukozou?) se vari na 300 stupnu F, to je jestli dobre pocitam presne 148.8 stupnu Celsia, resp. 149 az 154 C. Opatrne, nad 154 stupnu Celsia cukr karamelizuje.

Pomer ingredienci je 4.5 cukr : 1 voda : 1 corn syrup nebo take

9 : 2 : 2, lepe se to pocita :-)

De facto se vse svari na zminovatou teplotu, prida se prichut a barvivo, preleje se na plech, (doporucuji vylozit alobalem) ktery je bud vymazany tukem nebo bohate posypany jemne mletym cukrem. Hmota se necha nekolik minut zchladnout, potom se striha nebo kraji atd., dokud nezchladne(neztuhne uplne).

Moje prvni pokusy nebyly take moc slavne, taky jsem "pouzil" peknych par kilo cukru.

Merici pristroje jsou pekelne drahe, v CR vam neporadim, ale jestli vam nedela problemy anglictina, kouknete se na

www.kerncoinstr.com

kdyz se podivate na "refractometers", najdete zde popisy a fota nejruznejsich viskozimetru, nebo pristroju na mereni hustoty, na mereni obsahu alkoholu, cukru, skrobu, soli atd, mozna vam to pomuze pri hledani potrebneho v CR.

Tomas Sedlacek


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je úterý úterý 19. března 2024
svátek slaví Josef, zítra Světlana

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.