Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Další vzdělávání ...'

Od: Johny

Vloženo: 15.5.2007 16:10:58

Vážená paní Dano!
Začnu s reakcí od konce! Opravdu moc dobře vím, že neumím všechno, dokonce vím, že často jsem neuměl ani ty opravdové základy jako jsou suflé, sorbety ..., ale alespoň si to přiznám a když to dobře půjde, chci se dále vzdělávat. Co se týče cen kurzů, ubytování ..., vím o čem je řeč, absolvoval jsem čtyři kurzy a z toho tři jsem si plně hradil - no holt jsem vždy obětoval dovolenou, a nemyslete si, že jsem placen nějakými horentnými sumami, to opravdu ne!!! Pracoval jsem v obyčejné malé cukrárně ve Vrchlabí, takže žádný hotel či něco podobného a přesto jsem mnoho věcí z kurzu užil i zde, a své naučené zkušenosti jsem navíc mohl částečně předávat i svým kolegyním, které na kurzy jezdit nechtěli. Po absolvování všech kurzů se vůbec nedomnívám, že bych ztratil nějakým způsobem svůj osobitý styl, naopak naučené věci každá cukrářská osobnost přetvoří do svého osobitého pojetí a ponechává ve svém výsledku cukrářův rukopis, každá vytvořená růže, či zákusek nese cukrářův podpis, takže s tímto názorem o ztrátě cukrářské identity naprosto nemůžu souhlasit!!!! Co se týče nových surovin a technologií, když jsem přišel před sedmi lety do cukrárny tady ve Vrchlabí, byla cukrařina na velmi špatné úrovni, technologicky, ekonomicky, vzhledově ..., ale v průběhu let jsme naší tvrdou a neúnavnou prací a stálými inovacemi, naše zákazníky naučili příjmat novinky a sami zákazníci je sami vyhledávali. Samozřejmě, že jsme zachovali i klasickou cukrařinu pro starší generaci a zastánce hutných máslových krémů apod. Ale vždy jsme se snažili propojit i trošku moderní design do klasických zákůsků, nabídnout něco nového, ikdyž to leckdy chvíli trvá, než si zákazníci zvyknou, ale jde o to, nečekat až to někdo začne vyrábět a já se pak přidám, ne, nebát se začít inovovat. Pro malé cukrárny naopak výrobu v malých sériích chápu jako výhodu, rychlejší a flexibilnější zavedení nových surovin a polotovarů do jejich výroben. I dnes už se dají sehnat menší balení surovin, samozřejmě v tomto s vámi plně souhlasím, že mnoho surovin je baleno zcela zbytečně ve velkých baleních a nahrává spíše velkým provozům, než malým cukrárnám. Přesto je již na trhu mnoho surovin, jež jsou baleny po 1 kg baleních nebo i menších. Dnešní trh nabízí v tomto směru velkou škálu firem a proto i výběr je mnohem větší, takže se stačí poptat a vybrat si, ten kdo má velká balení, má prostě smůlu. Osobně si myslím, že nejlepší reklamu kvalitnímu dodavateli udělá malá cukrárna, než velký provoz. Je možné i využívat různých marketů a malých prodejniček typu Natural, co se týče třeba malých balení ořechů, mandlových lupínků ...
Nicméně přeji vám mnoho úspěchů a doufám, že třeba někdy svůj názor změníte. S pozdravem Johny.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je neděle 9. srpna 2020
svátek slaví Roman, zítra Vavřinec

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2020 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.