Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Marlenka'

Od: phill

Vloženo: 27.12.2006 23:25:59

recept na pravou marlenku bez 2 kouzelných přísad,taky to de udělat a bude to dobrý:
400 g hladké mouky ZLATKA(hlavně aby se byla nelepivá)
1 lžička sody
250 g krupicového cukru
1 Hera
3 lžíce medu
3 vejce
Hrnec dáme do vodní lázně a necháme v něm rozpustit Heru,přidáme vejce,které v másle rozšleháme a přidáme ostatni suroviny.Troubu vyhřejeme na 160 horkovzdušnou na 140 stupnů.Ponorným šlehačem šleháme 6-7 minut a necháme zchladnout.Plech vymažeme Herou zvětšíme dortovou formu a obtáhneme poté nejlépe prsty natáhneme hmotu po obvodu,MUSÍ BÝT TENKÁ VRSTVA!!!Pečeme dozlatova v troubě a jak se upeče zmenšíme dortovou formu a obtiskneme na plát.Zbytky těsta necháme a opakujeme až budeme mít 6 platů.

200g másla
1 kondenzované mléko(2 hodiny vařit celé ponořené)
1-2 hrsti nasekaných vlašských ořechů
0,5 dcl mléka
1 lžíce medu
Opět ve vodní lázni vyšleháme všechny suroviny a dáme zchladnout na 10 minut,až se vytvoří hustější karamelová hmota.Poté každý plát potíráme krémem na vrchní plát také potřeny krémem posypeme nadrolené kousky a necháme 3 dny v chladu uležet.Podáváme s pocákanou čokoládou.
PS:jestliže se začne plát po 1 minutě v troubě zmenšovat,vyndejte ho a znovu natáhněte ho ještě jednou


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je neděle 8. prosince 2019
svátek slaví Květoslava, zítra Vratislav

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2019 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena.