Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Další vzdělávání ...'

Od: Rozinka

Vloženo: 06.07.2006 10:16:36

Tady čtu nabídku vzdělávání od firmy IVEX. Já jsem tuto rekvalifikaci absolvovala a výsledek byl velice neuspokojivý, co se týče praktické částí. Praxe je v hotelu Ambassador, kde z velké částí jsme dělaly jen těsta linecké, třené linecké, listové a pálené těsto (to poslední nejméně). A neustále každý den jen zadělávat těsto, a válet a válet a válet, pak vykrajovat cukroví a péct. V hotelové cukrárně totiž na vánoce potřebují několik upéct několik tun cukroví, a stálé zaměstnankyně se tím přece nebudou zabývat, takže jsou dobré učenky a rekvalifikantky, které to odřou za ně. Na různé zákusky, krémy vůbec nezbyl čas. Ani jednou jsme nezdobily dort (!!!!), jen jedinkrát jsme si ho mohli rozkrojit a toť vše. Ani jednou jsme nepekly roládu, a když tak jen bezovou (štafetky) a to snad za 4 měsíce 3x. Podotýkám, že závěrečná praktická zkouška byla z upečení a nazdobení svátečního dortu. (Kde vzít praxi??). Spravedlivé by bylo, kdybychom závěrečnou zkoušku absolvovali z pečení cukroví, kterým jsme se zabývali z 80%.
Na naše připomínky a i stížnost s garantkou kurzu nebyl brán žádný ohled, jen nám to situaci stížilo v tom, že s námi bylo jednáno velice provokativně.
Již nikdy bych se tam nechtěla vrátit, a jak jsem se na tento kurz těšila, tak jsem byla velice, ale velice ráda když to skončilo a zaklaply za mnou dveře.
Tento problém jsme měly všichni, nejen já, jedna slečna dokonce po 4-5 návštěvě praxe to vzdala a odešla z kurzu.
Po rozhovoru s kuchaři (kurz běžel ve stejnou dobu) měli i oni tento problém, jenže se tam nenašel nikdo, kdo by se k tomu postavil řádně čelem.
Takže IVEX již NE, a když, tak určitě na jiné cukrárně, nejlépe někde provoz ve měste a ne v hotelu Ambasador, kde sortiment je velice jednotvárný.


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 19. dubna 2024
svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.