Cukrář.cz

Reklama



Přidat příspěvek do diskuse


Odpovídáte na příspěvek 'Re: Další vzdělávání ...'

Od: Johny

Vloženo: 06.07.2006 10:09:59

Dobrý den Harolde!
Tak nejprve odpověď na první otázku. V žádné reklamní agentuře napracuji, jsem zaměstnán jako šéfcukrář jedné malé cukrárny v Podkrkonoší, zklamání že? A proč propaguji právě paní Slavíkovou? Znáte snad někoho jiného, kdo podobným způsobem rozšiřuje obzory naší cukrařiny? Mnohdy na úkor rodiny, svého volného času, pohodlí ... Já tedy ne. Jsem vděčný za každou možnost dohnat základy, které mi nebyly dány vyučením, nebo se nečemu novému naučit, a jestli pracujete v oboru, jistě víte, že těch možností je pomálu. Ať už se jedná o dostupnost cenovou nebo pracovní vytíženost, přístup ze strany zaměstnavatele ... Rád bych ještě reagoval na větu - " Každému odborníkovi je jasné že se musí stále vzdělávat a jít s dobou ... " - kéž by tomu bylo tak, bylo by vyhráno! Zatím opravdu málo lidí si uvědomuje potřebu dalšího sebevzdělávání - o tom svědčí malý zájem o kurzy nejrůznějších zaměření, zvláště pokud se mají platit. Pokud je něco zadarmo, tak hrrr na to, a když nahodou nejste přijati, začínají urážky na adresu autorů projektu toho typu, že nejprve jejich známí a potom teprve ostatní, jako tomu bylo při nedávné akci - Kulinářská akademie.
Svoje kolegy opravdu nechci napadat. Jen bych rád, abychom konečně o problémech začali diskutovat a ne jen strkali hlavu do písku a čekali, až to za nás někdo jiný vyřeší. Nikdo to za nás neudělá! Je tu ohromný nezájem o to co se maldí lidé vyučili, naše školy chrlí každý rok množství absolventů a pak když hledáte do provozu cukráře(ku) je to velký problém! Narazíte na nedostatek kvalifikovaných pracovníků. Tak např. když vám cukrářka přijde do provozu a neví, co je to Sachr dort, protože ona po tři roky co se učila pekla jen pálenou, no to je podle mě hrůza!!! Jak vůbec mohla složit zkoušky a získat vyuční list s takovými znalostmi?!!! Kde je prestiž našeho cukrářského oboru? Proč se lidé stydí nahlas říci - já jsem cukrářka nebo cukrář? Vždyť buďme hrdí na to co děláme! Naše řemeslo je nádherné a navíc s velikou tradicí. Takže nechci aby čtenáři psali, že jsem dobrý, o to nikomu nestojím. Pojďme diskutovat o daném problému. Čekal jsem spíše reakce našich cukrářů z podobných kurzů nebo odkazy a doporučení k dalšímu sebevzdělávání, tak to je Harolde, věřte nebo ne. Mrzí mě jestli vás můj příspěvek pobouřil.
S pozdravem Johny


Jméno či přezdívka: 
E-mail: 
 
Nadpis: 
Text příspěvku: 
 
  
 
Upozornění:
Nepoužívejte ve vašem příspěvku odkazy začínající "http://", takovéto příspěvky nebudou zveřejněny!
Tato diskuzní rubrika je vyhrazena všem uživatelům tohoto portálu. Proto žadatelova žádost o poskytnutí informací pouze pro jeho osobu, a to prostřednictvím mobilu, mailu, icq apod. bude vymazána. Stejně tak informace mající reklamní, či komerční charakter nebo příspěvky, které by byly vulgární, urážející či jsou v rozporu s dobrými mravy či platnými zákony ČR.
Dnes je pátek pátek 29. března 2024
svátek slaví Taťána, zítra Arnošt

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.