Cukrář.cz

Reklama



Vánoční recept - Andělská šlépěj

04.12.2007 | Autor: | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Brazilské Vánoce jsou ovlivněny našich evropskými zvyklosti díky přistěhovalcům ze starého kontinentu, kteří přinesli obyčej vánočního stromku, dárků a Ježíška. Přesto vánoční pochoutky  v této tropické zemi, mají díky vyšším teplotám odlišné složení než je tomu v jiných zeměpisných šířkách. Na slavnostním stole se proto vyskytují v mnohem vyšší míře ovocné plody jako fíky, jedlé kaštany, datle a další, než u nás sladkosti zhotovené pro tuto výjimečnou slavnostní chvíli.

 

 



Suroviny

4 vaječné bílky
250 ml sladkého kondenzovaného mléka
250 ml kokosového mléka
400 ml šťávy z maracuja
5 plátků bílé želatiny

Příprava

  • Smícháme maracuju, kondenzované a kokosové mléko
  • Bílek vyšleháme do tuhého sněhu a vpravíme do předtím zhotovené směs
  • V horké vodě rozpustíme želatinu, necháme zchladnout a pak za stálého míchání pozvolna přivádíme do krémové podoby
  • Hmotu plníme do libovolných forem, skleniček, pohárů apod.
  • Umístíme v ledničce a chlazené servírujeme

Náhrada za slazené kondenzované mléko

Rozmícháme 125 ml mléka s cukrem a vaříme za stálého míchání do vzkypění.
Rozmícháme 125 ml chladného mléka s 1 PL lžící ztužovače a jedním balíčkem prášku do pečení a přidáme do horkého mléka. Opět za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí a zežloutnutí mléka.

Kuchařské vánoční recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz

 


Dnes je čtvrtek čtvrtek 25. dubna 2024
svátek slaví Marek, zítra Oto

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.