Článek ze serveru Cukrář.cz (www.cukrar.cz)


Všechna práva vyhrazena (c) 2001 Větrník, s.r.o.
Upozornění: Doslovné ani částečně přebírání tohoto materiálu není povoleno bez předchozího písemného svolení spol. Větrník, s.r.o.
Takto vytištěná stránka není dokladem shody vytištěného textu se skutečným článkem a jako taková nemůže ani být použita.


Vánoční recept - Andělská šlépěj

Autor:
Datum vydání: 4.12.2007
URL: http://www.cukrar.cz/show.asp?id=996

Brazilské Vánoce jsou ovlivněny našich evropskými zvyklosti díky přistěhovalcům ze starého kontinentu, kteří přinesli obyčej vánočního stromku, dárků a Ježíška. Přesto vánoční pochoutky v této tropické zemi, mají díky vyšším teplotám odlišné složení

fiogf49gjkf0d

Brazilské Vánoce jsou ovlivněny našich evropskými zvyklosti díky přistěhovalcům ze starého kontinentu, kteří přinesli obyčej vánočního stromku, dárků a Ježíška. Přesto vánoční pochoutky  v této tropické zemi, mají díky vyšším teplotám odlišné složení než je tomu v jiných zeměpisných šířkách. Na slavnostním stole se proto vyskytují v mnohem vyšší míře ovocné plody jako fíky, jedlé kaštany, datle a další, než u nás sladkosti zhotovené pro tuto výjimečnou slavnostní chvíli.

 

 



Suroviny

4 vaječné bílky
250 ml sladkého kondenzovaného mléka
250 ml kokosového mléka
400 ml šťávy z maracuja
5 plátků bílé želatiny

Příprava

  • Smícháme maracuju, kondenzované a kokosové mléko
  • Bílek vyšleháme do tuhého sněhu a vpravíme do předtím zhotovené směs
  • V horké vodě rozpustíme želatinu, necháme zchladnout a pak za stálého míchání pozvolna přivádíme do krémové podoby
  • Hmotu plníme do libovolných forem, skleniček, pohárů apod.
  • Umístíme v ledničce a chlazené servírujeme

Náhrada za slazené kondenzované mléko

Rozmícháme 125 ml mléka s cukrem a vaříme za stálého míchání do vzkypění.
Rozmícháme 125 ml chladného mléka s 1 PL lžící ztužovače a jedním balíčkem prášku do pečení a přidáme do horkého mléka. Opět za stálého míchání vaříme až do zhoustnutí a zežloutnutí mléka.

Kuchařské vánoční recepty naleznete na našem dalším portálu www.GastroNews.cz

 


Vytisknuto dne 21.10.2020 ze serveru
Cukrář.cz (www.cukrar.cz)
Konec článku