Cukrář.cz

Reklama



Jihočeský dort ve stylu selského baroka

14.01.2007 | Autor: re | Formát pro tisk | Zaslat mailem | Do oblíbených
fiogf49gjkf0d

Výstavní stánek Jihočeského kraje  při populárním veletrhu GO a Region Tour 2007 na brněnském výstavišti, dozdobil dort velikosti lidské postavy, jehož prostřednictvím se Jihočeši rozhodli spolupropagovat  svůj malebně romantický region. Tradiční symbol rybníkářského kraje kapr, tak pro tentokrát vyšel naprázdno a reprezentační prioritu získal cukrářský výrobek.
Cukrářská slavnostní dominanta se vyznačovala  marcipánovou grafikou na jihočeské téma tzv. selského baroka a pyšnila se rozměry 180 x 70cm.
Veletržní akce se zúčastnili i zástupci Jihočeského kraje, hejtman Jan Zahradník, jenž provedl slavností rozkrojení dortu, a člen zastupitelstva Robin Schinko. Oba představitelé byli přítomni na galavečeru pořádaným u příležitosti vyhlášení cen Grand Prix GO a Region tour 2007.
Vyhlášená jihočeská pohostinnost včetně obřího cukrářského prezentu se toho dne stala příjemným zpestřením slavnostního večera.
Dort byl vytvořen dovedným párem rukou ředitele agentury Gastrofestu Vladimírem Tůmou a šéfkuchaře agentury Gastkom Petrem Šímou.
 


zleva: R. Schinko, V. Tůma, J. Zahradník, P. Šíma


Dnes je čtvrtek čtvrtek 28. března 2024
svátek slaví Soňa, zítra Taťána

Top 5 měsíce

Reklama

Reklama Eiskon

Reklama

Reklama

(c) 2001-2024 Větrník, s.r.o. Všechna práva vyhrazena. Kurzovka.