Reklama |
VÁNOČNÍ RECEPTY 3
Studentská pralinka Čokoláda je náročná a vyžaduje dodržení správných poměrů a teplot. To platí i pro dílnu ve které budeme pralinky vyrábět. Dokonalý úspěch zaručuje pouze klimatizovaný prostor se stálou teplotou okolo 18 °C. Věřte, že ta námaha a péče se vyplatí! Oblíbený druh čokoládové dobrůtky v moderní úpravě. Skvělá kombinace suchých plodů s čokoládou a zázvorem. Zázvor je představitelem módního chuťového trendu a v kandované podobě je velmi atraktivní. Přesvědčte se sami. Receptura: 500g čokoládové polevy máčecí tmavé, 250 g drcených arašídů pražených, 100 g kokosové kostky v cukru, 60 g rozinek, 60 g sušených meruněk sekaných, 60 g kandované pomerančové kůry, 10 g kandovaného zázvoru drobně krájeného. Postup: Do vytemperované čokolády vmícháme všechny ingredience, aby byly potažené čokoládou. Dvěma lžičkami tvarujeme nočky, odkládáme na papír a necháme ztuhnout. V receptuře je možné použít i čokoládu mléčnou či bílou. Také lze pralinky přestříkat kontrastní čokoládou jako ozdobu.
Tato receptura je z Ameriky, nalezená přímo ve slunné Kalifornii, oříškového - ale i jiného - ráje. Plantáže pistácií, mandlí a arašídů. Arašídy se vyznačují jádrovinou velmi výrazné, plné chuti, která se pečením a pražením ještě zvýrazňuje. Receptura na 1200 g: 125 g cukru krupice, 125 g hnědého cukru, 125 g nugety arašídové náplně, 125 g másla, 50 g vajec, 380 g hladké mouky, 3 g kypřícího prášku, 200 g čokoládové polevy máčecí mléčné, 100 g cukru krupice na obalení. Postup: Z cukru (krupice i hnědý), arašídové náplně, másla, vajec, mouky, jedlé sody a kypřícího prášku vypracujeme těsto, tvarujeme kuličky, které namočíme v cukru krupice. Do středu kuličky zatlačíme pecku mléčné čokolády a dáme péci. Pečeme při teplotě 180 °C asi 10 minut.
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je pátek pátek 4. října 2024
svátek slaví František, zítra Eliška Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |