Reklama |
VÁNOČNÍ RECEPTY 2
Meruňková pochoutka Receptura na 1100 g čajového pečiva: 350 g burisonů, 100 g sušených meruněk na drobno nakrájených, 100 g vlašských jader hrubě sekaných, 50 g másla, 125 g medu, 80 g tukové polevy, 50 g rozinek, 30 g Tuzemáku, 100 g čokoládové polevy máčecí bílé, 100 g lískových jader pražených nahoblovaných, 50 g nasekaných rozinek. Postup: Tukovou polevu mírně povolíme a vyšleháme s Tuzemákem, máslem a medem. Do vyšlehané pěny vmícháme ostatní suroviny a tvarujeme kuličky, které necháme mírně zatuhnout. Rozpustíme bílou čokoládu, kuličky v polevě namáčíme a obsypeme lískovými jádry s rozinkami. Čokoládové věnečky s třešní Receptura na 900 g čajového pečiva: 250 g hladké mouky, 100 g moučkového cukru, 200 g másla, 50 g kakaového prášku, 50 g čerstvých vajec, 300 g tukové polevy, 30 g kakaového prášku, 10 g Tuzemáku, 200 g kandovaných třešní. Postup: Máslo utřeme s cukrem a vejcem do pěny, vmícháme mouku s kakaovým práškem. Vypracujeme těsto, ze kterého tvarujeme kuličky do kterých vtlačíme kandované třešně a pečeme asi 15 minut při teplotě 180 °C. Z mírně změklé tukové polevy vyšleháme krém s kakaovým práškem a Tuzemákem. Na vychladlé čajové pečivo nastříkáme krémem okolo třešně věneček
Příbuzné články...
31.07.2020 Odpalované těsto27.07.2020 Zakladní cheesecake - New York style 24.07.2020 Americké sušenky 20.12.2019 Vánoce - Banánky se švestkovou náplní a skořicí 18.12.2019 Vánoce - Perníkové cookies s polevou [další příbuzné články] |
Dnes je úterý úterý 15. října 2024
svátek slaví Tereza, zítra Havel Top 5 měsíceReklamaReklamaReklama |